Home / sosial / Video : Selambe jer dia gesel ‘anu’ pada wanita ini! lihat wajah penuh lelaki yang sangap tersebut

Video : Selambe jer dia gesel ‘anu’ pada wanita ini! lihat wajah penuh lelaki yang sangap tersebut

Video : Selambe jer dia gesel ‘anu’ pada wanita ini! lihat wajah penuh lelaki yang sangap tersebut | Gangguan seksual, itulah perkara yang paling wanita takuti boleh dikatakan hari ini dimana-mana sahaja terdapat gangguan seksual samada di rempat awam, mahupun di kawsan terpencil. Itulah sebabnya wanita perlu pelajari seni pertahankan diri supaya tidak jadi mangsa kerakusan lelaki yang sangap dan lapar s3ks.

Sebuah video yang menjadi tular di facebook memaparkan perbuatan yang tidak boleh di maafkan kepada lelaki ini. Hal ini kerana beliu tanpa rasa segan dan malu telah mengeselkan kemaluannya pada wanita di khalayak ramai.

tiada info detail berkenaan video yang tular tersebut. Namun video berkenaan dipercayai telah berlaku di Negara India saksikan video npenuh dibawah

 

inilah wajah lelaki tersebut yang berjaya dirakam oleh netizen

Foto Wan Zul.

BACA ARTIKEL DIBAWAH KEPENTINGAN WANITA BELAJAR SENI PERTAHANKAN DIRI

Isu ragut, rogol, liwat dan bunuh memberikan kesan yang mendalam kepada semua masyarakat terutamanya golongan wanita. Setiap kali menatap berita tentang isu-isu jenayah di negara ini, kita pasti berasa takut untuk melangkah keluar daripada rumah. Disebabkan hal sedemikian, seni mempertahankan diri amatlah digalakkan buat semua lapisan masyarakat terutamanya golongan wanita. Seni mempertahankan diri ini biasanya sinonim dengan Silat, Taekwondo, Muay thai, Silambam, Wushu dan sebagainya dan ia menjadi perisai kepada setiap individu untuk melindungi diri daripada ancaman musuh.

Kebiasaannya golongan lelaki merupakan golongan majoriti yang mempelajari seni mempertahankan diri. Hanya segelintir sahaja golongan wanita yang mempelajari seni mempertahankan diri. Hal ini disebabkan oleh pelbagai faktor seperti kekangan masa dan tidak mendapat kebenaran ibu bapa khususnya golongan remaja wanita. Pada pendapat saya, golongan wanita seharusnya mempelajari seni mempertahankan diri kerana ia merupakan satu asas persediaan bagi menghadapi sebarang kejadian yang tidak diingini ke atas diri mereka.

Seni mempertahankan diri juga dapat membantu mengurangkan kadar jenayah terhadap golongan wanita di negara ini. Adakah anda tahu bahawa golongan wanita merupakan mangsa jenayah yang paling ramai berbanding lelaki? Utusan Malaysia ada menyatakan bahawa statistik Polis Diraja Malaysia (PDRM) menunjukkan bahawa Januari hingga Julai lalu sebanyak 1,962 kes rogol telah dilaporkan. Adakah anda ingin menjadi mangsa yang seterusnya? Sudah tentu anda tidak ingin perkara sedemikian berlaku ke atas diri anda. Sekiranya anda mempunyai ilmu mempertahankan diri, perkara-perkara sebegini dapat dielakkan.

Berdasarkan pengalaman saya menyertai seni mempertahankan diri, pelbagai teknik mempertahankan diri diajar sebagai perisai untuk melindungi diri sendiri. Ia mampu meningkatkan daya ketahanan fizikal dan mental disamping meningkatkan keyakinan ketika berhadapan dengan situasi yang mencemaskan dan membahayakan keselamatan diri. Oleh itu, anda haruslah menyayangi diri anda dengan mempelajari teknik-teknik dan asas seni mempertahankan diri. Terdapat beberapa tips yang boleh digunakan bagi mempertahankan diri daripada ancaman bahaya.

Elakkan berjalan seorang diri di lorong yang gelap dan sunyi- Sekiranya ingin ke suatu lokasi yang sunyi dan terasing, anda disarankan agar membawa teman.

Picture

Semburan lada- alat yang menyemburkan serbuk lada. Walaupun ia terkenal di Barat dan kurang diberi perhatian di negara ini namun ia boleh digunakan sebagai persediaan menghadapi sebarang kejadian yang tidak diingini.Elakkan memakai pakaian yang terlalu ketat dan seksi

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!