Home / semasa / Video : Jamal mahu Anwar Ibrahim bertanding sebagai presiden UMNO dan ini jawatan sesuai untuk Zahid

Video : Jamal mahu Anwar Ibrahim bertanding sebagai presiden UMNO dan ini jawatan sesuai untuk Zahid

Video : Jamal mahu Anwar Ibrahim bertanding sebagai presiden UMNO dan ini jawatan sesuai untuk Zahid | Ketua Umno Sungai Besar itu berkata dia mahu Anwar, bekas timbalan presiden Umno dan timbalan perdana menteri dari 1993 hingga 1998, pulang ke parti lamanya dan merebut jawatan nombor 1 parti itu.

Beliau berkata demikian semasa mengesahkan hasrat untuk bertanding jawatan ketua Pemuda.Zahid juga berkata Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi patut bertanding jawatan timbalan presiden.

“Saya mencadangkan untuk pemilihan akan datang ini supaya Anwar sebagai presiden Umno dan Zahid sebagai timbalan presiden,” katanya dalam satu video hari ini.

Bagi jawatan naib presiden, pasukan impiannya terdiri daripda Khairy Jamaluddin dan Datuk Seri Hishammuddin Hussein.Hishammuddin minggu lepas berkata dia tidak akan menyertai pertandingan jawatan pusat pada pemilihan kali ini.

Jamal menawarkan dirinya sebagai ketua Pemuda untuk membantu parti menghadapi masa yang sangat mencabar.Beliau mahu membangunkan kembali Pemuda supaya sayap itu menjadi bermaruah dan terus dihormati.

Jamal berkata demikian berlatarkan carta yang memaparkan gambar pemimpin-pemimpin untuk jawtan-jawtan yang dia cadangkan itu.

Pemimpin Umno ini mula mengisytiharkan hasrat untuk bertanding pada 3 Jun lalu.Jamal tidak dapat dikesan pihak berkuasa selepas 3 pertuduhan dibacakan terhadapnya di Hospital Pakar Ampang Puteri, 25 Mei lalu, di mana dia sedang dirawat.

Beliau mengaku tidak bersalah dan dibenarkan ikat jamin RM3,000 untuk setiap kesalahan.Peguamnya berkata Jamal tidak dapat dihubungi dan spekulasi mengatakan dia berada di luar negara.- freemalaysiatoday

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!