Home / semasa / Tolong Viralkan : tergamak pemandu bas ini tengking ibu saya OKU

Tolong Viralkan : tergamak pemandu bas ini tengking ibu saya OKU

Tolong Viralkan : tergamak pemandu bas ini tengking ibu saya OKU  | Bas adalah transport pilihan orang ramai yang tidak mempunyai kenderaam untuk menuju destinasi Mugki ramai di kalangan kita mempunyai kisah silam ketika menggunakan pengangutan awam seperti bas. Seorang penumpang bas telah meluahkan status di group facebook Anak Jati Muar tentang seorang pemandu bas yang biadap ikuti kisah penuh dibawah

PEMANDU BAS YANG AMAT KURANG DI AJAR …..Cerita nya begini.Saya drp tbs dgn ibu saya yang berstatus OKU.

seblm bus tersebut bergerak drp tbs ke johor saya telah standby di dalam bus dan saya telah mtk izin dgn driver bus tersebut utk trun dn ke bilik air ( bus blm lg bergerak dan ibu sy nk ke bilik air tujuan mtk izin kerana takut di tinggalkan bus ) tetapi driver bus tersebut menjawab dgn keadaan yg tidak ada adat sopan serta memeranjat kan saya…

Foto Shah Ahmad.

Foto Shah Ahmad.

beliau terus menengking saya dlm keadaan nada yg kuat sehinggakan penumpang lain blh dgr dgn perkataan KAU NAK BAWAK MAK KAU KE BILIK AIR SUKA HATI KAU LAMBAT AKU TINGGAL. AKU NAK CEPAT LAIN KALI DAH TAHU ORG TUA TAK PAYAH KAU BAWAK NAIK BUS MEYUSAHKAN ORG

saya pn menjawab dan terjadi pertelingkahan mulut….seterusnya bila saya ke bilik air dan naik bus tersebut kembali..baru sahja ibu sy yg tua dan uzur tu naik driver tersebut terus jalan mendadak dan menyebabkan ibu saya jatuh tersungkur di lantai bus.

Saya meminta kpd pengusaha dan pihak kementerian agar mengambil tindakkan yg tegas, Buang kerja dan atau pun sebagainya.

SUMBER: FB MIKAIL ADAM

INI PULA RESPON NETIZEN MELALUI KOMENTAR DI LUAHAN BELIAU

Ahmad Mie 018 7848079..lau drive bas ni baca status ni call aku..ye ..nk tgk org ny..tp jgn terkejut ..tauke ko dulu ddk kat simpang 4 sungai terap.garang jgn x kena tmpt.tegur org ada cara ny..kena ingt ko cari makan..

Afiz Iedin Vavi pnyer driver.. xde keperimanusiaan lgsung… mhon myg sari amik tindakn tegas trhdp driver ni klau btol cerita ni… buang je driver bngsat ni..

Syamsul Hamdan Prnh trjd dgn ank aku dlu ….nk g kl trus kna tigal….sdang kn dh lama tggu siap ckp dh pnggil……tlong lh pihak syrikat amek thu…..skrng dh ckp dgn ank nk g kl guna lh syrikat bas lain…..

Iman Togok Nak kerja buat cara nak kerja..kalau kau nk cepat bawak keretapi laju sana hanat..bngsat punya driver.. X da keje nak keje ..dah keje wat prangai cm yall.. panas plk aku baca info ni.

Mohd Adli Bas mayang sari ni. Smkin lama ade je yg kemangan jln raya. Jpj pdrm. Buat siasatan pd setiap pemandu bas mayang sari..

Rayyan Rosli Ry Buang keja je orang mcmtu harap tokey bus mayang sari muor cari pemandu lain memalukan orang yg takda adab mcmtu

Shapril Ahmad Cari abg drebar tu. Slowtalk reramai. Nanti dia akan minta maaf dan janji xbuat lagi. Maybe hari tu dia ada masalah. Kalau dok viral… Silap2 kena buang kerja kerana 1 kesilapan. SATU… KESILAPAN. Hope mak OP sihat walafiat hendakNya.

Jono Muar Johor Ak sokong mcm ni org lain pon dreva juga tk da plak nk ckp org tua mcm tu.sebelom isik borang nk kje semua tanggung jawap klau tk mampu pegang semua tu baik simpan je lesen.lain kali naik trangnasonal je…

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!