Home / semasa / Terkini!! Kenyataan media terbaru peguam negara buatkan Najib Makin ketakutan

Terkini!! Kenyataan media terbaru peguam negara buatkan Najib Makin ketakutan

Terkini!! Kenyataan media terbaru peguam negara buatkan Najib Makin ketakutan | isu 1MDB seolah olah tiada kesudahan sering dibangkitkan di media-media. Najib yang dikaitkan dengan isu 1MDB sering menafikan bahawa beliau tidak terlibat dengan jenayah tersebut.

ini perkongsian dari wall facebook Najib yang menjadi tular sebelum ini.

Di sebalik meyakinkan ramai rakyat Malaysia sebelum Pilihanraya Umum ke-14, kononnya saya mencuri berbilion dana 1MDB, Tun Mahathir kini berkata, tanpa bukti kukuh, menahan atau mendakwa saya di mahkamah adalah tidak mudah.

Beliau turut berkata bukti tidak kukuh dan jika saya didapati tidak bersalah oleh mahkamah, maka segala tuduhan yang dilempar dan tindakan oleh Pakatan Harapan selama ini akan dipersoalkan oleh rakyat.

Dengan berkata demikian, Tun Mahathir telah mengaku PH membuat segala tuduhan itu terhadap saya tanpa bukti kukuh.

Ia juga membuktikan kertas pertuduhan yang didakwa sudah disediakan untuk mendakwa saya pada 2015 adalah tidak benar dan sebahagian dari konspirasi menggunakan individu tertentu di dalam pentadbiran kerajaan untuk menggulingkan saya.

Pada ketika itu, kenyataan saya tidak pernah diambil oleh SPRM, justeru bagaimana pula ada kertas pertuduhan?

Hanya sekarang, mereka mahu melakukan justifikasi kepada tuduhan mereka dengan mencari ‘bukti’, sama ada ia benar, diimaginasikan atau direka.

Saya ingin ulangi, bahawa saya tidak menerima faedah mahupun mencuri wang dari 1MDB atau mana-mana pihak. Jika saya didakwa atas alasan politik, saya yakin mahkamah akan membuktikan saya tidak bersalah.

Berbeza dengan Perdana Menteri ke-4, anak saya tidak memiliki syarikat senarai awam, memiliki kereta mewah ‘supercar’ bernilai berjuta Ringgit dan tidak pernah dianugerahkan kontrak kerajaan atau menjalankan perniagaan dengan kerajaan.

Selain itu, saya juga sedih apabila ramai rakyat beragama Islam berpendapatan rendah di negara ini yang memerlukan bantuan bagi memenuhi tuntutan agama menunaikan Haji, kini tidak lagi menerima bantuan dari kerajaan.

Tun Mahathir adalah silap untuk mendakwa wang yang digunakan 1MDB bagi membiayai beribu jemaah haji, adalah hasil curi.

Tun Mahathir kerap membuat dakwaan duit dicuri dari 1MDB. Bagaimana agaknya, 1MDB mencuri wang 1MDB sendiri untuk membolehkan syarikat ini membiayai jemaah haji?

Jemaah haji yang dibiayai 1MDB tidak perlu bimbang kerana dana yang digunakan untuk membantu mereka menunaikan Rukun Islam ke-5 ini adalah dari sumber halal kerana saya akan menanggung dosa yang besar jika ia adalah sebaliknya.

susulan dari itu, peguam negara yang menjadi kontroversi Tommy Thomas telah mengeluarkan kenyataan media berikut kenyataan media yang telah disahkan oleh beliau

 

 

 

Foto Otai BERSIH.

dalam masa yang masa masih ramai penyokong Najib yang pertikaikan kes ini berikut yang dapat kami kongsikan

Jeremiah Lan Sihat lagi..Belum kena tangkap lagi..Drama masih panjang.Sebab nak guna untuk spin manifestos
Hutang malaysia melambak najib buat domestic debt.. atok gi hutang jepun

Rusyaidi Azizi Sebelum PRU 14 dalam ceramah pakatan harapan kata, Najib memang bersalah….! Macam mana ni ??? Sekarang baru nak siasat…, tetapi bukti tiada pulak…! Yang mana betul ni??????? Jangan pulak mencipta bukti.Allah maha mengetahui!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!