Home / politik / Syed saddiq jangan sampai aku pijak ko di bumi Muar ini – Penyokong BN

Syed saddiq jangan sampai aku pijak ko di bumi Muar ini – Penyokong BN

Syed saddiq jangan sampai aku pijak ko di bumi Muar ini - Penyokong BN
Syed saddiq jangan sampai aku pijak ko di bumi Muar ini – Penyokong BN

Syed saddiq jangan sampai aku pijak ko di bumi Muar ini – Penyokong BN  | PUTRAJAYA – Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) hari ini mengumumkan tarikh penamaan calon bagi PRU14 pada 28 April, manakala hari pengundian ditetapkan pada 9 Mei.

Tarikh pengundian awal pula pada 5 Mei, sementara tempoh berkempen ialah 11 hari bermula pada hari penamaan calon sehingga jam 11.59 malam 8 Mei 2018.

SPR turut menetapkan writ pilihan raya dikeluarkan pada 11 April.

Pengerusi SPR, Tan Sri Mohd Hashim Abdullah berkata, SPR telah menerima pengisytiharan oleh Yang di-Pertuan Agong berhubung pembubaran Dewan Rakyat pada 7 April dan diikuti oleh pemakluman rasmi oleh Speaker Dewan Rakyat berhubung pembubaran tersebut serta Speaker-speaker Dun bagi Dun-dun semua negeri.

Katanya, seramai 14,940,624 rakyat Malaysia layak mengundi kali ini, berdasarkan daftar pemilih yang digazetkan sehingga suku keempat 2017.

Daripada jumlah tersebut, 14,637,716 orang merupakan pemilih biasa, 300,255 orang pemilih awal (tentera dan pasangan/polis) dan 3,653 orang pengundi tidak hadir luar negara.

SPR turut melantik 222 orang Pegawai Pengurus Pilihan Raya bagi menjalankan proses PRU14.

Manakala untuk tujuan memantau semua aktiviti kempen pilihan raya sepanjang tempoh berkempen, SPR telah menubuhkan 445 Pasukan Penguat Kuasa Kempen Pilihan Raya (PP-KPR).

Seramai 259, 391 petugas daripada kalangan orang awam turut dilantik untuk pengendalian proses PRU14 dan sebanyak 8, 989 premis bangunan akan digunakan sebagai pusat mengundi yang mengandungi semua 28, 996 tempat mengundi (saluran) dan dianggarkan memerlukan belanjawan sebanyak RM500 juta.

Mohd Hashim membuat pengumuman itu selepas SPR mengadakan mesyuarat khas selama dua jam bermula jam 10 pagi ini untuk menentukan tarikh pengundian dan pencalonan bagi PRU14.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada Jumaat lepas mengumumkan pembubaran Dewan Rakyat berkuat kuasa 7 April bagi memberi laluan kepada PRU14.

UGUTAN DARI PENYOKONG BN

seorang pemilik akaun facebook Bee Ant Blues telah update di status facebooknya iaitu ugutan yang berbunyi

Syed saddiq…xpyh ler ko nk personal2 watsapp or messenger adik aku tue, konon nak susun buat program kat Asam Pedas Kilat, selagi aku masih idop, SILA BERMIMPI…Asam Pedas Kilat BUKAN platform ko dgn sekutu babi ko utk buat prog…faham. JANGAN SAMPAI KO ORG PERTAMA AKU PIJAK KAT BUMI MUO NIE

Image may contain: 1 person, smiling, shoes and text

 

NETIZEN MUAR BERJANJI BOIKOT ASAM PEDAS KILAT

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!