Home / semasa / Selepas Najib, Ku nan giliran Zahid Hamidi pula bakal ke penjara, Inilah pendedahan yang rakyat Malaysia tak tahu!

Selepas Najib, Ku nan giliran Zahid Hamidi pula bakal ke penjara, Inilah pendedahan yang rakyat Malaysia tak tahu!

Selepas Najib, Ku nan giliran Zahid Hamidi pula bakal ke penjara, Inilah pendedahan yang rakyat Malaysia tak tahu! | Sekarang dah sampi Zahid Hamidi pulak. “230 juta Dalam Akaun Zahid Hamidi Perlu Di Siasat”. Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

video sekadar hiasan

Ini merupakan satu dakwaan berat rasuah & salah guna kuasa dan harus disiasat serta merta. Penyalahgunaan kuasa, dalam bentuk “malfasance di pejabat” atau “salah laku rasmi,” adalah tindakan perbuatan yang menyalahi undang-undang, yang dilakukan dalam keupayaan rasmi, yang mempengaruhi pelaksanaan tugas resmi.

Malfeasance di pejabat sering menjadi alasan untuk sebab penyingkiran pegawai yang dipilih oleh statut atau pemilihan semula. Penyalahgunaan kuasa juga boleh bermakna seseorang menggunakan kuasa yang mereka miliki untuk keuntungan peribadi mereka sendiri.

Oleh itu, kalau salah guna kuasa berleluasa di kalangan masyarakat, ini akan menyebabkan masyarakat tidak dapat kebebasan yang sepatutnya dan rakyat akan hidup dalam keadaan yang tidak aman sebab tidak tahu bila kuasa yang disalah guna tu bila akan kena kepada atas mereka. Kalau masyarakat hidup dalam keadaan sebegini, masyarakat tidak akan maju sebab setiap orang hanya risau keselamatan sendiri. Oleh itu, salah guna kuasa harus dielakkan.

Info di atas adalah sekadar kongsi maklumat dan pandangan admin. Apa-apa pun, mari sama-sama kita tonton video di bawah. “230 juta Dalam Akaun Zahid Hamidi Perlu Di Siasat”!! Jom saksikan
Sila tonton video:

 

SEBELUM BERGELAR PERDANA MENTERI KE 7, INI PERSOALAN TUN MAHATHIR PADA ZAHID HAMIDI

DR Mahathir Mohamad hari ini terus menyelar Timbalan Perdana Menteri Ahmad Zahid Hamidi dengan mengingatkan mengenai aset RM230 juta yang dimilikinya ketika memegang jawatan ketua Pemuda Umno.

Membalas kenyataan Zahid tentang asal usulnya dari India, Dr Mahathir berkata naib presiden Umno itu juga bukan berketurunan Melayu.

“Berkenaan dengan Melayu mudah lupa, walaupun Zahid bukan keturunan Melayu, sudahkah Zahid lupa deklarasi harta yang dibuat olehnya kepada saya sebagai perdana menteri apabila ia dilantik ketua Pemuda Umno.

“Apabila saya tanya dari mana ia perolehi 230 juta ringgit yang ada dalam akaunnya, jawapannya kurang jelas.

“Jikalau ia boleh ingat, jelaslah dari mana ia perolehi wang yang begitu banyak,” kata pengerusi Pakatan Harapan (PH) itu dalam posting terbaru di blognya chedet.cc malam ini.

Dr Mahathir yang juga pengerusi Bersatu turut mencabar Zahid untuk menunjukkan kad pengenalan lama yang sepatutnya berada dengannya kerana beliau tidak pernah menyerahkan semula ketika kad pengenalan baharu dikeluarkan.

Pada masa sama, beliau berkata, sistem “anak lelaki” (a/l) dan “anak perempuan” (a/p) dibuat selepas negara merdeka.

Katanya ianya dibuat untuk menggantikan sistem penjajah British, di mana nama sama akan diletakkan nombor yang dianggap menghina.

Katanya, India Muslim tidak pernah menggunakan mana-mana sistem kerana nama mereka kebiasaannya terdapat dua perkataan dan jarang terdapat persamaan.

“Nama seperti yang disebut Zahid Hamidi tidak ada.

“Jika kad pengenalan lama itu menyebut nama yang dikatakan ialah nama saya dahulu, sila tunjuk kad itu untuk diperiksa pakar akan kesahihan dakwaan Zahid,” katanya.

Zahid yang juga menteri dalam Negeri, mendedahkan kad pengenalan lama Dr Mahathir ketika berucap pada mesyuarat perwakilan Umno Bahagian Kelana Jaya.

Zahid mendakwa kad pengenalan lama Dr Mahathir menunjukkan beliau bukanlah berketurunan Melayu kerana tertulis “Mahathir a/l Iskandar Kutty”.

Kenyataan itu menimbulkan pelbagai bantahan termasuk daripada penasihat DAP Lim Kit Siang, dan beberapa laporan polis dibuat terhadap Zahid. – 1 Ogos, 2017.

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!