Home / Uncategorized / Sayu! anak AUTISME diheret dan digari ke mahkamah kerana tersentuh payud*ra wanita

Sayu! anak AUTISME diheret dan digari ke mahkamah kerana tersentuh payud*ra wanita

sebuah video yang dikongsikan oleh Fynn Jamal tular di media sosial menyaksikan budak autism digari dan diheret ke mahkamah berikut dalam status beliau

sebab ni aku tak bawak juna pergi playgroud. sebab ni aku tak bagi dia lepas sgt. sebab ni aku tak biasakan playdate dgn anak orang. sebab ni aku lebih galakkan dia buat aktiviti sorang2.sebab dia autism.dia kurang upaya utk fikir.

dan orang sentiasa sibuk nak decide apa yang patut dan tak patut kami buat. cuba handle sehari la. tengok larat tak larat.

ye. memang ada anak autism hafal quran. habis tu, berapa ramai anak normal hafal quran, kenapa kau tak hafal sekali?

sorry tone aku pagi ni kedengaran sedikit keras. tapi apa yang aku tonton di @mstaronlineofficial pagi ni betul2 jentik tangkai jantung aku.sbb juna macam dia.

aku tak pernah cerita sbb xde rasa nak cerita. belum lagi.sampai pagi ni.ada banyak spektrum autism. dan banyak juga jenis masalah stimulasi yg mereka ada. variasi. tak pernah sama sentiasa.

juna, seperti lelaki 22 tahun ini, ada sedikit sama. curious with anatomy.

aku tak tau ttg lelaki 22 tahun tadi dan aku tak ada rancangan utk membincangkan ttg dia; tapi juna amat taksub dgn memahami tekstur kulit, bentuk jasad dan sebagainya.

semuanya;utk seni lukisan / playdoh dia.

selalu dah juna tiba2 kejar amoi2 seksi sbb dia nak faham curves. pernah dia pegang dada kakak2 kat pool. badan mummy daddy mmg habis dah dia explore. dia duduk sejengkal dari kulit kita. korek mata kita, kutil2 pusat. renung lama2. macam nak cuba paham.

sebab itu anak dara aku SENTIASA PAKAI SELUAR.juna ada obsession dgn anatomi.
jasad orang;DAN jasad dia.

dia pernah ada fasa genggam tangan tak mau bukak. pernah ada fasa jalan terkepot2 macam tahan kencing tu— kaki kiri belah kanan, kaki kanan belah kiri. pernah ada fasa konon2 lumpuh separuh badan. bergerak mengengsot. bayangkan dia naik tangga pun sanggup tak mau guna kaki.

autism is no fun.betul.

but it could be kalau yang menyaksikan cuma kita yang menerima dia. dan bukan engkau2 yg tak habis2 nak expect semua budak autism ni kena genius dan hafal quran.

itu sebab aku lagi happy dia kat rumah. sbb aku tak pernah kisah dia nak selongkar satu rumah satu badan ke— sbb dia tak kacau orang.

sbb hakikat yg paling benar adalah—no one REALLY cares.siapa je kisah kalau kami mati.

VIDEO YANG MENJADI TULAR

 

NETIZEN YANG TIDAK PUAS HATI

memetik pemilik akaun facebook Ibrahim Mat Isa melahirkan rasa simpati dan tak sepatutnya ia diambil tindakan kepada budak autism tersebut ikuti status di wall facebook beliau

Melihat video anak AUTISME yang digari dan dibawa ke mahkamah atas kesalahan tersentuh buah dada seorang wanita buat hati aku jadi kelat. Catatan ibunya, mereka meraikan hari jadi di restoran, gelagat anak autisme sangat mencemaskan merayau ke tempat kesukaannya walaupun sedang menikmati hidangan ulang tahun.

Bapa wanita itu katanya terjerit-jerit marah anaknya dicabul walau si ibu anak autisme ini menerangkan kekurangan anaknya sampai membawa kes ke polis. Lalu anak autisme yang malang dicaj dengan tuduhan!

Soalnya, manusia di luar tidak mengertikah apa masalah anak autisme? Atau manusia kaya hidup di kota sombong dan lagak tidak mahu mengalah dan memahami kesusahan si ibu menangani anak autisme.

Ayuh bangun Sukarelawan Autisme. Sedarkan manusia di luar yang bangang dan bahlul mengenai masalah ini. Kepada Yang Arif Tuan Hakim, adili dengan berhikmah dan tuan mengerti bagaimana untuk bermuamalat dengan insan begini. Jadilah masyarakat Malaysia yang penyayang sesama manusia!

#Solidariti4AHMAD_ZIQRI

Image may contain: 5 people, people standing

NETIZEN TIDAK PUAS HATI DENGAN DENGAN APA YANG BERLAKU

Lee NahThey will not understand Even among colleagues with professionalism and many of the drs (not in the pediatric field) also will not understand, unless they have one

Muhaimin Sy ade adk bogsu autisme….sy thu peragainye mcmne..jd sy fhm perasaan puan dlm memdidik ank sperti ini

Mohd Yusof Rashid Org skrg sikit2 nk dakwa..langsung xada toleransi..xkan xperasan org tu OKU..undang2 xsalah tp org yg mengendalikan dan wujudkan kes yg salah..

Arisha CikibelSipengadu anak org kaya..kot otak kat tapak kaki.mak bpak lagak…mampos lah lg bIk

Shaiful Ridhuwan Awat undang2 jd bangang….dia xmengerti pe dia laku kan..bkn dia pinta utk jd mcm tu… Apakah Kita akan kembali ke zaman firaun

Zuriah Che YahKakju pun pernah terjadi…anak kakju sentuh punggung wanita kat pasaraye…..tapi kakju mintak maaf berulang2 kali…alhamdulillah…wanita tu x marah…syukur sangat2..

Almushaharah Suleiman Yg x de anak istimewa jgn tnya soalan yg bukan2 sblm cari info ttg anak2 istimewa ini. Skrg semua info hnya d hujung jari. Tepuk dada tanya minda anda. Kami tergolong dlm kluarga anak2 istimewa cukup terkesan dgn soalan2 yg sensitif. Maaf sgt2

Muhamad Fiqry undang2 pn bodoh charge orng2 istimewa ni, autisme ni xde mkna nk raba2 tetek orng, apa dia tau dia dgn “dunia” dia, yes aku ada adik autisme, sbb tu aku tau orng autisme ni mcmana?

Ummi De Bayuaku tak faham….anak autisme nak disabitkan dengan jenayah kes cabul….nak dibicarakan…bila disoal anak tu mesti lurus menjawab “”Ya saya memegangnya”terbayang tingkahlakunya tanpa penjaganya…kesunyian mesti akan dialaminya

Mohd Husni Ciss… Kalau budak ni terpegang tanpa sengaja kena cas cabul,, pakwe budak tu bukan setakat pegang, xkena cas apa2 pun, free jee…. Puiii…

PERHATIAN !

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!