Home / pelik / Pengantin perempuan terkejut & pengsan malam pertama selepas lihat anu yang ‘pelik’

Pengantin perempuan terkejut & pengsan malam pertama selepas lihat anu yang ‘pelik’

video sekadar hiasan baca artikel penuh dibawah sumber asal menara.my

Pengantin perempuan terkejut & pengsan malam pertama selepas lihat anu yang ‘pelik’  | Seorang wanita dilaporkan telah jatuh pengsan setelah mengetahui bahawa ‘lelaki’ yang baru dikahwininya itu sebenarnya merupakan seorang wanita.

Pasangan pengantin baharu dari Kerala, India itu telah menjalinkan hubungan selama 7 tahun sebelum berkahwin, demikian menurut laporan oleh saluran berita The Star.

‘Lelaki’ atau Pak Nyah yang dikenali sebagai Sri Ram itu kini telah ditahan polis atas tuduhan menipu. Pak Nyah tersebut ditahan setelah mangsa, pengantin perempuan mengadu kepada kedua ibu bapanya yang kemudiannya telah membuat laporan polis.

Ibu bapa mangsa pada awalnya menentang perhubungan tersebut, namun mengalah dan membenarkan anak perempuan mereka “berkahwin” dengan Sri Ram. Pada hari perkahwinan pula, ibu bapa Sri Ram tidak menghadirkan diri, tetapi Sri Ram berjaya memujuk keluarga perempuan untuk meneruskan majlis tersebut.

PERKAHWINAN SESAMA JANTINA MENURUT PANDANGAN ISLAM

Islam mengakui bahawa manusia memiliki hasrat yang sangat besar untuk melangsungkan hubunganseks. Oleh kerana itu, hukum Islam mengatur penyaluran kemasalahatan biologis tersebut melalui perkawinan yang telah ditetapkan berdasarkan Alquran dan hadis yang bertujuan untuk menciptakan kebahagiaan dan merialisasikan cinta dan kasih sayang antara dua insan yang selain jenis(lelaki dan wanita). Walaupun Islam telah mengatur hubungan biologis yang halal, namun
penyimpangan tetap terjadi baik berupa penzinaan, homoseksual.

Semua itu terjadi kerana dorongan biologis yang tidak di kontrol dengan baik.Masalah seks banyak dipermasalahkan oleh manusia dan merupakan suatuhal yang menarik untuk dikaji, sebab manusia dalam kehidupan memiliki dua hal naluri, Iaitu:

1) Keperluan makanan untuk mempertahankan hidup
2) Keperluan seks untuk mempertahankan keturunan.

Secara rasmi seks dihalakan bagi siapa saja yang telah melaksanakan pernikahan, kerana adanya pernikahan. Namun dewasa ini timbulnya masalah seks yang dilakukan sebahagian masyarakat hanya sekedar untuk melepaskan nafsu syahwat sahaja. Mereka umumnya terdiri dari lelaki-lelaki dan wanita yang telah gagal menemukan suatu kehidupan yang terhormat dalam sebuah rumah tangga yang normal.

Oleh kerana itu, dapat mengetahui bahwa perbuatan semacam itu penyimpangan dan kekejian, maka Allah berfirman dalam Alquran yang berkenaan dengan kisah Nabi Lut dalam surat al-A’raf ayat 80-81.

Dan Nabi Lut juga (kami utuskan). Ingatlah ketika ia berkata kepada kaumnya: “patutkah kamu melakukan perbuatan yang keji, yang tidak pernah dilakukan oleh seorang pun dari penduduk alam ini sebelum kamu ? “sesungguhnya kamu mendatangi lelaki untuk memuaskan nafsu syahwat kamu dengan meninggalkan perempuan, bahkan kamu ini adalah kaum yang melampaui batas”.

Ayat tersebut menggambarkan perbuatan kaum nabi Lut yang sangat melampaui batas dan akan menimbulkan impak yang kuat kerana dapat merosakkan akal dan jiwa, menimbulkan kerosakan akhlak dan persembahan masyarakat. Di antara sebab timbulnya homoseksual kerana nilai perempuan sudah terlalu rendah akibat dari pergaulan bebas menyebabkan orang bosan terhadapperempuan sehingga mereka beralih perhatian kepada sejenisnya.

Sebagaimana dikisahkan dalam Alquran tentang perbuatan kaum nabi Lut yang sudah puluhan abad dan telah dihancurkan oleh Allah, namun kisah tersebut tidak dijadikan tauladan, bahkan dewasa ini di dunia dilanda revolusi seks yang jauh melampaui batas dan ketentuan agama. Hal ini boleh dilihat dari kenyataan, bahwa sementara itu risalah banyak diedarkan buku-buku, foto-foto cabul, filem-filem porno, iklan-iklanyang membangkitkan nafsu seks serta adanya lokasi-lokasi pelacuran yang semakin meluas.

HUKUM ISLAM

Dalam sistem hukum Islam, homoseksual merupakan kejahatan yang patut dihukum. Dalam isu homoseksual antara dua lelaki dan dua perempuan, pihak yang aktif harus dihukum sebat seratus kali jika ia tidak beristeri dan dibunuh jika ia beristeri, sedang pihak yang pasif harus dibunuh tanpa peduli sudah beristeri atau tidak.

Namun ulama feqah telah sepakat atas keharaman homoseksual dan penghukuman terhadap pelakunya dengan hukuman yang berat. Hanya ulama sahaja yang ada perbezaan pendapat dalam menentukan ukuran hukuman yang ditetapkan bagi hukuman pelakunya. Menurut Imam Shafi’i bahawa had terhadap pelaku homoseks adalah dihukum bunuh meskipun pelaku tersebut masih bujang, baik yang mengerjakan mahupun yang dikerjakan.

Larangan homoseksual yang disamakan dengan perbuatan zina dalam ajaran Islam, bukan hanya merosak kemuliaan dan martabat kemanusiaan tetapi risikonya lebih berat lagi iaitu dapat menimbulkan penyakit kancer kelamin, AIDS dan sebagainya. Sudah tentu, perkahwinan waris yang telah menjalani operasi pengganti kelamin dengan lelaki-lelaki dikategorikan sebagai praktekhomoseksual kerana tabiat kelakianannya tetap tidak boleh diubah oleh doktor meskipun ia sudah memiliki kelamin perempuan buatan.

Maka disini terlihat kesempurnaan ajaran Islam dalam menetapkan suatularangan bagi manusia. Larangan tersebut mengandung unsur tanggungjawab, sebagai hamba kepada tuhannya dan unsur kesihatan manusia yang menjadi salah satu sarana untuk meneruskan hidupnya di dunia ini.

 

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!