Home / semasa / patutlah tak dapat dikesan, rupa-rupanya pemandu grab ini dibunvh dalam kereta!

patutlah tak dapat dikesan, rupa-rupanya pemandu grab ini dibunvh dalam kereta!

patutlah tak dapat dikesan, rupa-rupanya pemandu grab ini dibunvh dalam kereta! | Setiap yang yang bernyawa pasti akan mati!. Namun bagaimanakah keadaan kita akan mati nanti? semoga kita mati sebagai seorang yang beriman.

Video sekadar hiasan baca artikel penuh dibawah

menerusi page Sultan Melaka seorang pemandu grab yang telah lama m,engholangkan diri telah ditemui mati dalam kereta dipercayai dijerut

Takziah buat pemandu grabcar. Katanya mangsa dibunuh. Difahamkan last trip ke uitm puncak alam bawa mapren. Ini masalah syarikat e-hailing. Penumpang pakai email palsu pun ok. Nak kesan susah. Elok la kerajaan kaji balik syarikat e-hailing ni. Dia sorang jer kongker makin bangang jadinya..status dari Sultan Melaka

Image may contain: 1 person, text

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

INI PULA KOMEN NETIZEN MENGENAI GRAB

Boy Shema Grab mmg cibai,,,driver tak de defend,,costumer alway right kate nye,,

Aznan Sabran Kena buat penguakuasaan yg lebih berkesan atleast kena daftar id seperti ic/pasport no dan lain2

Annur Zahiyya El Shirazee rasanya.. driver2 grab boleh dah kod boikot je pelanggan warga asing ni. fikirkan keselamatan dulu. duit boleh dicari.

Syed Ali Al-Hafiz x boleh nak boikot kalau grab 1) kita x tau pun siapa customer. nama muhammad ali. sampai2 n*gro 2) x boleh cancel. bila cancel acc boleh kena ban

Ridzwan MyJihad Mamat afrika yg dtg Msia ramai yg guna permit belajar tapi buat kerja menipu. Kasi halau semua mamat gagak hitam ni kecuali yg betul2 belajar kat IPTA saja. IPTS swasta banyak yg menipu.

Melissa Cuckoo Ade pengalaman bwak mat hitam ni..naik uber semata2 nk ngorat makwe indon yg jual goreng pisang tepi jalan..lima nam kali pusing nk tgk awek yg dia minat tu..last2 mabuk rupanya..perangai serupa lahanat..

Intan Huzaifah Haniff Grab sepatutnya kena fikirkan alternatif keselamatan driver. Customer guna fake email pun diorg xde solution. Sibuk beli share uber tp driver diorg x jaga. Sibuk nak conquer dan monopoli. Charge dah naik 25% skrg. At least buatlah insuran kelompok utk driver. Bila berlaku pape ada pampasan.

Mcm mana driver nak boikot negro. Diorg x tahu pun siapa yg order. Kalau yg order tu hantu pun diorg x tahu. Nama pun x keluar. Kalau x accept rate turun. Kalau cancel kena ban. Driver kerja separuh nyawa. Trip dari KL smpai selayang ntah berapa belas jer. Last2 nyawa melayang. Aku nk tgk apa grab nak jawab. Dlu ada kes hujung tahun 2017, driver kena tangkap sbb ada passenger bawak dadah dlm kereta. Pun driver tu terpaksa setel sendiri. Nasib baik x kena gantung mandatori.

Mohd Zalman aku mmg sgt faham rata2 yg bawa grab ni mmg bergantung sepenuhnya pd pendapatan dr grab ni. tp masalahnya kompeni mmg fikir untung dia je… bayangkan la dulu dia boleh jalan je walaupun terang2 driver takde psv. mmg padanlah kalau teksi marah… terms dia pun banyak menang pd kompeni. aku pergi register, datang2 je terus suruh amik gambar, isi borang then terus jadi je. kau mcm takde peluang utk tanya secara detail dan soalan2 kau pun dia jawab mcm hanattt… aku tak tahu mcm mana skrg, masa tu aku terus taknak buat grab ni sbb dia mmg mcm tak lindungi driver lgsg. tp tolonglah semua yg bawa grab, kena lawan sikit kompeni. jgn fikir nak cari duit semata2…

Madi Majid 1.sekat terus pengambilan awang hitam ni utk semua ipta/ipts.yg dah ada dalam negara,rekomenkan utk further kat tempat lain selain malaysia atau dihentikan terus dimalaysia.
2.kuota kemasukan dari negara yg paling bermasalah dikecilkan / dihadkan masa x lebih 2 bulan.
3.tangkap dan halau yg dduk secara haram.level awang hitam dalam malaysia secara haram adalah sama dgn pati indon,bangla,nepal dan lain2.mereka xde keistimewaan disini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!