Home / politik / Mari kita hentikan negativiti mempersenda bekas PM dan isteri jadikan mereka bahan lawak jenaka

Mari kita hentikan negativiti mempersenda bekas PM dan isteri jadikan mereka bahan lawak jenaka

Mari kita hentikan negativiti mempersenda bekas PM dan isteri beliau, mari kita henti jadikan mereka bahan lawak jenaka.Kita semua ada khilaf, ada silap, ada dosa masing-masing, bukan mereka sahaja yang berdosa atas muka bumi ini, serahkan pada DIA Yang Maha Menghakimi.

Kadang-kadang masalah kita sebagai ummat Islam, kita belum Islam pada cara hidup, kita belum Islam pada pemikiran, kita belum Islam pada percakapan, kita belum Islam pada akhlak dan tindakan, tapi kita bermati-matian ingin ISLAMkan negara.Tidakkah ianya pincang? Islam perlu bermula dari dalam diri, dari dasar, bukan terus di puncak.

Kita hanyalah buih-buih di pantai yang mudah pecah dilambung ombak (tiada kualiti). Kita belum benar-benar muslim pada roh, pada aktualisasi dan cara hidup, kita hanya Islam pada I/c yang mewarisi ugama nenek moyang.’Kita’ itu termasuk sy, yang bercakap dan menulis tidak semestinya lebih baik dari yang membaca, menulis dalam masa yang sama menasihati diri sendiri juga yang sentiasa alpa dan leka.

Attitude dan keperibadian kita dibangunkan oleh suasana dan persekitaran, inginkan akhlak yang baik, cari circle yang baik-baik, cari jemaah yang baik-baik, semua itu harus bermula dengan mencari Allah.Pandangan kita terhadap manusia sekeliling adalah berdasarkan hati kita. Jika hati kurang berpenyakit, kita melihat pendosa dengan pandangan kasihan berserta doa kepada mereka, (kerana hakikatnya kita juga seorang pendosa).

Jika hati kita berpenyakit, kita melihat pendosa dengan perasaan benci, sakit hati, jelik, sinis, disertai cacian dan sarcasm, (tanpa menyedari kita juga sebenarnya seorang pendosa, hari-hari kita buat dosa sama ada dengan sengaja atau tidak)Sebarkan agar umat Islam tidak terus mengaibkan saudara islam sendiri.

#MelakaKini

respon fb

Basoeki Ekimosfera ini buKan masalaH ..KHilaf….ini sOaL raKyat yG senGsara dan derita….beban dri GST dan RASUAH….akHir nya raKyat yg susaH mkn daun dan pucuk paKu….Dia x peduli….semua tu asal dia dan family dia Hidup senanG…..bukan kHilaf… sengaja…buat kerja Haram tu utk menyusaHkan Hidup raKyat….bak kata Hidup x pernaH susaH tu….beban kat rakyat dan perboDOHkan rakyat …siapa yg x maraH…kita rakyat x ada kepentinGan pun..wlau pun 10 sen…fHm ke Yeop…….****

Pok Muk Kekalhn bn ,1 dia pcp muhidin 2 shafie afda 3 akta aziz ,jdi habis orng ,kutip pcp ,skrg awk trma lh pulk balsn dri allah ,kpda kau orng pulk najid dn hasmah ya

Nanda Esha Di dunia ni mna ada manusia yg smpurna… Tuhan aja yg sempurna. Kt sebagai hamba Allah slalu ad buat silap dan dosa. Tp smua tu terlahir dr dri kt sndri.. Sadar n bertaubat.. Tuhan tdk pernah ajar hamba nya tuk bermusuhan tau Saling membenci. Salam ramadhon maaf &bathin

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!