Home / kesihatan / Kulit muka gatal dan mengelupas – akhirnya wanita ini dedahkan bahayanya produk DYXY

Kulit muka gatal dan mengelupas – akhirnya wanita ini dedahkan bahayanya produk DYXY

Video sekadar hiasan baca artikel dibawah perkongsian daripada seorang wanita yang menggunakan produk DYXY

Kulit muka gatal dan mengelupas – akhirnya wanita ini dedahkan bahayanya produk DYXY | Wanita dan kosmetik tak dapat dipisahkan namun hari ini terdapat jutaan alat komestik yang berada di pasaran tetapi sebanarnya tidak selamat untuk kaum wanita gunakan ini termasuklah produk yang terkenal iaitu DYXY

menerusi page Khairul Yoi mendedahkan produk ini sebenarnya tidak selamat namun ia dikecam oleh agent-agent yang menjual barangan tersebut sehinggalah wanita yang menjadi mangsa produk ini mendedahkan sesuatu ikuti pengakuan mangsa di bawah

Image may contain: 1 person

Image may contain: makeup

Image may contain: makeup

No automatic alt text available.

Image may contain: makeup

ANTARA PANDANGAN DAN KOMEN NETIZEN

AbdulWahab Ibn Hjkimli kat malaysia je sampah ade jenama sendiri,contohnya dyxy ni la. lebih teruk lagi ade gak insan beria g beli sampah ni dengan harga ratusan ringgit. takkan tak kenal sampah kot?

Emmy Mellissya Pollkadott aku xpaham la asal ek org suke beli produk2 mcm ni. dh la mahal. 1set ratus2 kot. padahal klu beli loreal ke maybeline ke bru rm40-50 je. nk mahal sikit beli revlon. ke diorang mmg suka buang duet. aku mmg xpki la produk2 kilang oem ni salah satu sebabnya mahal yaAmpun. baik aku beli bedak maybelline clear smoth tu yg siap cermin bru rm19.90 yg refil rm9.90. foundation pun pki loreal all in one bru rm50 kt watson. tu belom kira watson suka2 buat sale. sampai rm30 pon penah. berbulan tahan plk tu. tulah kdg produk luar jugak yg murah.

Nurjuliana Rahmat nah tu ..baru beli .. sblm raya beli … harga yahudi kualiti mcm hanat ..lipstick die jagn ckp ..bapak tk best lngsung lpstu bru pakai pecah2 … muka aku jagn ckp , mcm kertas pasir .ksar doll lps tu tau ark mcm ad biji biji kecik tu tumbuh … nyesal dol rm200 mcm tu…siall toll

Syairah Kasim Kawan aku keje kkm pernah pesan, nak selamat silalah beli produk dari farmasi/guardian/watson dan seangkatan dengannya. Plus, aku dulu pernah keje dgn kilang kosmetik, nak dapatkan kelulusan kkm hanya key in ingredient dlm system je. Kalau tipu pn dorang tak tau. Mmg dorang ade dtg kilang buat audit tp bukannye dorang ambik setiap ingredient tu utk buat test pun unless kalau ade org buat report.

aiz Firdaus Foundation ni dengan set dia sejibik sejiban dengan banyak lagi set2 jenama lain. Dari dulu tak berani sentuh walaupun ramai orang minta review

Nurul Najmi Member aku mmg byk join dyxy..sorg tu da pangkat headmaster..sbb ak join page ni la ak tk join jd agen.kalo ak share ni kt dia confirm dia tkleh terima..tgh kencang brbisnes da pakai keta mewah pn

Nurfini Mohd Rege dia lebih teruk daripada Yahudi. Yang beli pun takleh pikir. Ko boleh dapat separuh bakul kalau shopping kat Guardian atau Watsons. Kat Sephora pun boleh g nyoping. Galok nok pakai hok tahu bende ni. Libas ngan kepok lekor baru tau! Kabo bongok kang maroh

Mak Jemah Nelly Hahhahahhaa…sebab tu keluar duit beli yang mahal pn xpe puas hati..fd mac , estee lauder lg best..bkn xnk sokong produk local tp kebanyakkan mcm ni la..nk menjahanamkn kulit sesama bangsa…

Muhd Izuan Slh satu sbb knp aku galakakn wife aku beli brg keperluan makeup seperti gurdian dan watson berbanding online dan wakil2 penjual lain… Nk bli contact lense, krim pencerah muka, kt pasar mlm dan uptown… Maaf, jauh skali..
Bukan sebb berlagak atau cerewet..

Benda yg berkaitan dgn kesihatan dan nyawa better beli dr pengedar yg sah,, tidak mengapa byr lebh sikit yg pntg tidak beri effect pd kesihatan .. Mgkin pd usia muda kita xnampak effect., tp persedian dr skrg untuk usia tua nnti…
Soal rasa was2 samada mesra wuduk atau tidak tentang product yg digunakan pakai, jawapannya senang.. Kalau rasa was2 xperlu makeup, biar natural.. Kalau make up tu mudah ditanggal.. Jika yakin teruskan…

Maaf kalau ada yg terasa dgn pos ni, apa pun sebelum gunakan sesuatu yg berkaitan dgn diri kita, kena kaji selidik dlu, dimana kilangnya, dimana ujikaji tentang product ni dibuat, siapa yg mereka product tersebut.

Emilia Azlan Kulit sy jnis brmnyak. Susah nk crik fd yg sesuai. Dyxy ni yg kira sssuai dgn sy. Then dpt tau plak die tmbng kilo. Kecewa btul. Bkn snng nk crik pgnti fd lain yg sesuai. At last, try fd catrice from guardian. Peh! Mmg suka sgt n sesuai btul. Waayy better dri dyxy. Selamat n cheaper. So guys, guna je la product drug store. Dh la trusted hrga tk yahudi plak tu.

One comment

  1. Pengguna pengguna apa apa produk pun semada produk kesihatan, kecantikan atau lain2, kini tak perlu rujuk kepada pengeluar produk.atau mana2 badan berautoriti seperti Tribunal Perkhidmatan Awam ,Kementerian Hal Ehwal Pengguna Atau Kementerian Kesihatan….gi jumpa jer Khairol Yoi… Atau mana mana blogger…setel masalah….

    Si Khairol pun bertindak dengan sangat bijak dan betul…terus search gambar yang muka dah huru hara dari internet dan ‘CUBA’ menyelamatkan wajah wajah pengguna lain yang berhajat, atau sedang menggunakan produk berkenaan.
    Maka selepas itu setel lah segalanya….
    Bijak kah langkah pengguna (sekira nya benar ada pengguna yang wajah nya rosak kerana produk yang di khianati oleh Khairol yoi).

    Kenapa pengguna yang kurang bijak tersebut (sekira nya betul ada pengguna yg rosak wajah tu) tidak langsung kepada wakil yang menjual produk dan terus kepada Syarikat yang menjual produk tersebut….kan senang nak setel….dan sekiranya pekara buruk itu benar…cara langsung kepada Syarikat ini boleh menyelamatkan wajah2 bakal pengguna seterus nya.

    Produk produk kecantika atau supplement kesihatan di Malaysia ni lazimnye diberikan kepada Kementerian Kesihatan untuk di uji dan disahkan selamat digunakan…kalau produk kecantikan, ada nombor NOT 123456789. .Kalau produk supplement…ada nombor KKM 123456789 yang diberikan setelah dikaji selamat oleh Kementerian….

    Maka sebagai pengguna…komplen langsung kepada syarikat .
    Kepada Khairol Yoi dan blogger….hentikan menyebarkan berita tidak benar….Ini adalah perbuatan MEMFITNAH…..DOSA NYA BESAR….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!