Home / kisah rumah tangga / “ko bruntung suami keja jauh balik2 bawak gaji ribu²”- Long distance marriage

“ko bruntung suami keja jauh balik2 bawak gaji ribu²”- Long distance marriage

Hai semua . Saje nak luahkan sikit isi hati ni . Saya suka sangat bila tengok kawan² update status jalan² , duduk sbumbung dengan suami . Cemburu tengok pasangan duduk sama2 . Susah senang sama2 .Terdakang saya sampai menangis sorang² teringt kat suami .

 

 

 

hiasan

Rindu & teringin sangat saya nak duduk sebumbung dengan suami . Suami kerja jauh . Cuti 2bulan sekali . Kata tak pernah call/msg sebab tempat dia kerja perkampungan So, memang tak de line. Kira kitorang ni long distance marriage . Kita tak pernah bercinta . Dulu kita kawan . Teteba dia ajak kawen. Dqri dulu memang kita b3rjauhan sqmpai lah sekarang ni. Sekarang saya tengah prgenant anak ke 2. Semua benda saya soarng2 kena buat. Saya sebenarnya penat sangat sorang2 buat keja, tak de tempat mengadu, tak de tempat bermanja .Ni memang cabaran buat saya. Ada jugak saya pernah luahkan isi hati kat kawan² yang lain. Tapi diorang kata.

“ko bruntung suami keja jauh balik2 bawak gaji ribu²” 🙁 sedih min . Bila diorang tak paham hati saya. Saya cuma nak dekat dengan suami jer. Saya selalu doa buat suami agar dia sehat kat sana😢 nak tanya pendapat rakyat krt semua. Kalau Long distance marriage macam saye ni . Korang akan buat ape untuk hilangkan bosan duduk kat rumah ? Supaya tak lah layan sangat sedih ni. saya surirumah sepenuh masa. Tq

 

respon fb

Firdaus Shakirin Awk dh ada ank sorang, skrg dh mengandung ank kedua…bosan tu mgkin akan lebih terasa bila xde ank lagi, bila dh ada sorang pun, rasanya dh agak terhad masa, all out utk ank, tgok dia, ajar dia, main dgn dia…then bleh belajar memasak, tgok perkongsian dlm fb,belajar buat western ke, baking kek ke, brownies ke…then klu ada keinginan utk berniaga, bleh berniaga online….perasaan ni, sesuatu yg bleh dikawal, jgn terikut2 sgt…

Azhariduan Amir Abu Bakar Surirumah sepenuh masa kan? Tinggal la dgn suami kt sana terus. Hidup suami isteri ni kalau xde sebab utk berjauhan, jgn la PJJ. At least jd pape suami ada kt sisi. Dia pun boleh jalankan tanggungjwb dia. Bukannya dia kerja kt offshore sana pun. Duduk kt pedalaman pun best jugak.

FaSya MiAmmar Dalam hidup ni tak semua kte nk kte dpt.. Igt tu, laki awk keje jauh tp dpt gaji ribu², ade isteri.. Suami hari² dpn mata tp x de gaji jd biawak hidup.. Nak ke?? Asalkan suami tu tak curang dan bertanggungjawab dgn keluarga ok la tu.. Nk hilangkan bosan, bleh isi dgn aktiviti yg awk suke, gi kelas masak ke, menjahit ke, ape2 la yg awk minat.. Nnt ilang la skit sunyi tu..

Lieyza Franky Tngh prgnt kn. Sis ajk ank yg sulung tu jdi kawan … Klau sis ikut suami duk pndlman nnti tk de hsptal, doc pakar susah jugak sbb sis tngh prggy nk check up susah, klo dh brsalin tk bgus sngt bawa bby kt pndlman … Doa bnyk2, bia suami sentiasa sehat , murah rzeki dia.. Ye sis.. Sya pun LDM jga, Suami krja pdlam juga..sya tk boleh ikut suami dduk sna, sbb bby kitorang sllu je sakit plus hospital, klinik memang tkda.. Klau bby skit trpksa balik bndr dh lah jauh ambik msa 11jam nk pi hospital kt bandar.. Sbb tu sya tk ikut suami dah.. Sis jga kndungan & ank sulung sis elok2 ye.. Msa prggy ni jgn pkir bnyk sngt.. Msti suami pun tngah rindu sis tu😊 nnti balik lah dia ye..

I feel u sis 😅😅 , sya klau bosan dah sya tgk drama korea .. hha !! Tuh kalau masa b keja , time keja x bnyak laa , bila bosan lagi kat umah sya buat keja rumah , biar dah rapi sya buat lagi dan lagi , haha !! tp tak d nafikan la rindu tuh smpai nangis bila nak lelap kn mata 😭😭😭 , hanya mampu hidu baju suami jak la jawab nya ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!