Home / kesihatan / kedai Raj’s Banana Leaf kerana perbuatan kotor cuci pinggan ke dalam lopak air atas jalan

kedai Raj’s Banana Leaf kerana perbuatan kotor cuci pinggan ke dalam lopak air atas jalan

Ekori berikutan kes pekerja baru kedai Raj’s Banana Leaf kerana perbuatan kotor cuci pinggan ke dalam lopak air atas jalan. Telah pun mendapat perhatian netizen.. saya pun turut merasakan marah perbuatan itu. Namun owner restoran telah pun sudah menjelaskan keadaan sebenar dan meminta maaf.

 

 

Namun begitu, ramai yang terkeliru.. Kedai mamak mana ada bisnes nasi Banana leaf.. ini kedai india non Muslim. Nama Raj.. ramai melayu terkeliru antara kedai mamak/india Muslim dengan India non Muslim. Actually diorang sama bangsa tapi berlainan agama.
Di tempat kawan saya ada restoran India yang terkenal di kalangan Muslim.. Meena Banana Leaf.. dapat status halal.. serve makanan untuk Muslim berbuka puasa..tapi kelulusan halal dan kebersihan mendapat tempat di hati Muslim. 98% peratus customer adalah Melayu Islam. Kota Bharu Kelantan.

#TingkatkanKebersihan #JanganRasis #Respect

Nak ke tak nak, lepak mamak. Biar betul?? kembang tekak eden.

PETALING JAYA: Restoran Banana Leaf Raj telah mengeluarkan permohonan maaf selepas video menunjukkan kakitangannya membasuh pinggan mangkuk dengan air keruh yang dibuat di media sosial.

Dalam satu jawatan di Facebook, Raj’s Banana Leaf mendakwa hidangan tersebut telah dibasuh oleh anggota baru yang direkrut di outlet Bangsar.

“Ini tidak pernah berlaku sebelum ini dan tidak sepatutnya berlaku.

“Kami juga ingin memastikan bahawa Daun Pisang Raj secara konsisten meluluskan pemeriksaan kesihatan yang dijalankan secara berkala.”

Ia berkata ia akan terus memantau kebersihan restoran dan akan mengambil tindakan tegas terhadap kakitangan yang terlibat.

“Kami benar-benar memahami kebimbangan anda. Walau bagaimanapun, saya harap anda masih akan memberi kami peluang untuk berkhidmat kepada anda pada masa akan datang, “katanya.

Video 30 saat menunjukkan tiga anggota kakitangan yang duduk di belakang restoran, menggosok dan membasuh pinggan dalam apa yang kelihatan sebagai genangan air di dalam lubang.

Video yang diterbitkan pada Selasa (29 Mei), telah memperolehi lebih 270,000 paparan dan 6,800 saham.

Netizens telah mengecam restoran itu, dengan banyak menyatakan rasa tidak puas hati dan tidak percaya terhadap video itu. Difahamkan bahawa pemeriksa kesihatan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur akan melawat kedai itu pada Rabu (30 Mei).

Jawapan pihak raj’s banana..

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!