Home / perkahwinan / Jangan gunakan 5 benda ini pada faraj wanita ketika melakukan hubungan intim!

Jangan gunakan 5 benda ini pada faraj wanita ketika melakukan hubungan intim!

Jangan gunakan 5 benda ini pada faraj wanita ketika melakukan hubungan intim!
Jangan gunakan 5 benda ini pada faraj wanita ketika melakukan hubungan intim!

Jangan gunakan 5 benda ini pada faraj wanita ketika melakukan hubungan intim!  | Siapa yang terasa ingin cuba meletakkan makanan pada faraj wanita atau isteri sendiri, jom baca keterangan pakar ini. Anda pasti mahu mengubah fikiran nanti

Meletakkan makanan atau benda asing pada faraj wanita ketika seks, boleh ke? Anda pasti tertanya-tanya akan soalan itu apabila melihat ada individu yang meletakkan “sesuatu” di faraj ketika berintiman.

Antara pilihan yang paling digemari oleh kinky people yang suka meletakkan makanan pada faraj wanita adalah aiskrim.

Dalam filem Fifty Shades of Grey sendiri, Christian pernah cuba untuk meletakkan aiskrim pada vagina Anastasia.

Letak aiskrim atau minyak pada faraj wanita, selamat atau tidak?

Pertama sekali, penting untuk anda faham yang faraj wanita mempunyai pH asid yang lebih tinggi. Faraj wanita adalah “rumah” kepada bakteria baik yang melawan jangkitan.

Jangan tidak tahu, tapi vagina sebenarnya boleh melincir dan mencuci dirinya sendiri juga! Menurut Dr. Leah Millheiser, wanita tidak digalakkan memakai sabun pencuci wanita.

Apatah lagi meletakkan makanan pada faraj wanita! Dr Millheiser MELARANG sekeras-kerasnya daripada anda meletakkan makanan pada vagina.

Ini termasuklah pisang, timun atau sebagainya juga, ya! Selain makanan di atas, antara makanan lain yang anda tak boleh “gatal-gatal tangan” mencuba letaknya di vagina adalah:

Jangan letak 5 benda ini pada faraj wanita

1. Minyak masak

“Jika anda ingin menggunakan minyak masak sebagai pelincir, jangan guna minyak masak yang anda pakai di dapur untuk menggoreng. Anda kena pilih minyak masak yang lebih berkualiti.”

Tambah Dr. Dardik dari New York lagi, vagina memiliki keseimbangan pH yang tidak boleh diganggu. Jadi, minyak yang selamat untuk diguna adalah minyak kacang badam, minyak kelapa dan minyak zaitun.

2. Whipped cream

Kepada pasangan kinky yang ingin cuba meletakkan whipped cream pada faraj wanita, sila batalkan niat anda sekarang, ujar Dr. Alyssa Dweck, seorang pakar gynae.

Whipped cream mampu mendatangkan reaksi buruk pada vagina.

Walaupun whipped cream boleh diletakkan di sekitar vulva (bahagian permukaan vagina), namun pakar masih tidak menggalakkannya. Dan jangan sesekali memasukkan whipped cream ke dalam vagina!

3. Gula

Ada ibu yang menghubungi kami dan mendedahkan yang dia menggunakan gula untuk menyemarak aksi seks oral.

Oleh sebab ingin suami lebih enjoy memberi seks oral padanya, ibu ini akan meletakkan gula sama ada di atas vagina atau di dalamnya.

Namun pakar menolak sekeras-kerasnya perbuatan ini. Ia dianggap sebagai satu idea buruk. Gula tidak mudah untuk dikeluarkan dari faraj wanita. Jadi, ia akan mengganggu keseimbangan semulajadi bakteria.

Keseimbangan yang terganggu memudahkan jangkita. Jadi, berbaloi ke nak letak gula dan terkena jangkitan?

4. Sirap coklat

“Semua makanan yang manis dan bergula akan menukar kadar bakteria dan yis dalam faraj wanita. Ia boleh menyebabkan jangkitan,” tegas Dr. Raquel Dardik pula.

Menurut beliau, sirap coklat memang nampak seksi, tapi vagina boleh meradang dan terkena jangkitan akibat sirap ini. Kulit vagina agak sensitif dan hubungan seks membuka ruang untuk kulit ini tercedera.

5. Gula-gula

Kalau semua makanan bergula tidak boleh diletakkan pada/dalam vagina, sama jugalah dengan gula-gula. Ada yang menggunakan gula-gula Pop Rocks untuk aksi lebih memukau.

Tapi akibat pemakaian gula-gula ini sungguh dahsyat. Ada ibu yang melecur dan gatal-gatal pada vagina selepas itu!

Seks mampu merapatkan lagi hubungan suami isteri. Barulah kebahagian rumah tangga pun boleh tercapai. Tapi kalau anda mahu cuba sesuatu yang baru, pilihlah benda yang tidak berbahaya.

Sama juga dengan kes memakai cincin kelamin atau cincin zakar untuk petua tahan lama. Pemakaian cincin ini harus betul untuk selamat.

sumber : my.theasianparent.com

 

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!