Home / politik / Jamal bukanlah serigala tetapi seekor kucing parsi! kenyataan penuh khairudin buatkan pengikut jamal terdiam!

Jamal bukanlah serigala tetapi seekor kucing parsi! kenyataan penuh khairudin buatkan pengikut jamal terdiam!

Jamal bukanlah serigala tetapi seekor kucing parsi! kenyataan penuh khairudin buatkan pengikut jamal terdiam! | PETALING JAYA: Datuk Khairuddin Abu Hassan hari ini mencabar Ketua Umno Sungai Besar Datuk Seri Jamal Md Yunos agar pulang dan berjuang menghadapi pertuduhan terhadapnya di tanah air sendiri.

Ahli Jawatankuasa Biro Komunikasi dan Mobilisasi Pakatan Harapan (PH) itu berkata dirinya sebelum ini melawan Datuk Seri Najib Razak semasa menjawat jawatan perdana menteri secara bersemuka sehinggalah dia dipenjarakan.

“Ingatkan Jamal Yunos ‘serigala’ ketika Najib Razak jadi perdana menteri tetapi rupanya dia hanyalah seekor ‘kucing parsi’ sahaja. Belum kena tangkap dah lari lintang pukang. Kalau anak jantan, dia tak perlu lari menghilangkan diri.

“Kini, bila bos dia tumbang, Jamal terus menghilangkan diri,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Sebelum ini, Menteri Dalam Negeri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata polis sedang bekerjasama dengan pihak berkuasa Indonesia untuk mengesan Jamal yang dipercayai melarikan diri ke repulik itu.

Satu waran tangkap dikeluarkan terhadap Jamal selepas pemimpin Umno itu didapati hilang selepas 3 pertuduhan dibacakan terhadapnya di Hospital Pakar Ampang Puteri 25 Mei lalu, di mana beliau sedang dirawat.

Jamal nafi melarikan diri dari pihak berkuasa, menegaskan ia cuma salah faham kerana menyangka proses ikat jamin sudah diselesaikan pada hari kejadian. Beliau juga menafikan dia berada di luar negara seperti yang didakwa.

Khairuddin mengingatkan Jamal bahawa lokap dan penjara perkara lumrah dalam perjuangan, lalu menyoal mengapa Jamal takut memasuki penjara.

“Kalau kita samseng tulen, lokap dan penjara adalah sesuatu perkara yang cukup remeh. Perjuangan saya sudah melalui semua itu. Keluar penjara pun saya masih lawan Najib Razak secara habis-habisan,” katanya.

Selain daripada Jamal, Khairuddin turut menasihatkan penulis blog Raja Petra Kamaruddin pulang ke Malaysia dan meneruskan “perjuangan” di sini sekiranya yakin wadah perjuangannya berteraskan kebenaran.

“Berani kerana benar. Kalau kedua ini takut untuk pulang ke Malaysia, ini membawa erti selama ini perjuangan mereka tidak berasas serta menyalahi undang-undang,” katanya.

Jamal berdepan 3 pertuduhan yang dibacakan kepadanya di hospital, iaitu untuk tuduhan melakukan mudarat dengan mempamerkan senjata api berdasarkan gambar tular di media sosial, melakukan mudarat di kawasan awam apabila memecahkan botol arak menggunakan penukul besi sebagai simbolik bantahan terhadap pesta arak, dan yang ketiga dipercayai kerana menceroboh sebuah pusat judi haram di Ampang.

Beliau mengaku tidak bersalah dan mahkamah membenarkan pemimpin Umno itu diikat jamin RM3,000 bagi setiap kes. Polis berkata terdapat baki 6 kes lagi melibatkan Jamal selain daripada 3 kes yang sudah dituduh.

Raja Petra, pengendali blog popular, Malaysia-Today, pula dipercayai berada di United Kingdom, dilaporkan kerana bimbang ditahan tanpa bicara buat kali ketiga oleh kerajaan dulu.- freemalaysiatoday

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!