Home / semasa / JAKIM TIDAK SEBURUK YG DISANGKA …Semoga Kita semua mendapat Hidayah.

JAKIM TIDAK SEBURUK YG DISANGKA …Semoga Kita semua mendapat Hidayah.

 

JAKIM TIDAK SEBURUK YG DISANGKA ……………………Semoga Kita semua mendapat Hidayah… Saya tak pasti kenapa ada dalam masyarakat bersungguh-sungguh nak TUTUP JAKIM.?

Apa salah JAKIM? Apa salah JAIN? Saya dengan JAKIM dan JAIN dah lama. Banyak sungguh bantuan yg dihulurkan oleh JAKIM kepada institusi agama bagi memartabatkan Islam di Malaysia.

JAKIM tidak pernah membelakangkan titah Raja-Raja Melayu dalam melaksanakan tugasan mulia ini bahkan sentiasa berusaha untuk mendapatkan perkenan DYMM Raja-raja Melayu di Malaysia… Selain itu, banyak perkara-perkara berhubung teknikal telah diuruskan oleh pihak JAKIM bagi memudahkan urusan umat Islam. Oleh kerana wujudnya JAKIM, Jabatan Agama Islam Negeri-negeri (JAIN)

, dan Majlis agama Islam Negeri lah Malaysia selamat dengan izin Allah drpd pelbagai idologi sesat dan isu2 sosial masyarakat di Malaysia berbanding negara-negara Islam lain..

Mungkin ada kesilapan yg dilakukan oleh JAKIM, JAIN dan sebagainya kerana itu adalah lumrah kehidupan. Namun, kesilapan perlulah diperbaiki dan bukannya dimusnahkan… Saya sekadar berkongsi mengalaman bersama JAKIM selama ini. Saya sayang MAIN, JAKIM dan JAIN

. Saya bercakap tanpa ada kepentingan kerana saya tiada jawatan dalam semua institusi itu tetapi saya hanya seorang Pensyarah UKM… #lovejakim.

Dato’ Dr Mohd Izhar Ariff. Pensyarah Fiqh Semasa, UKM.

Ustaz Dato’ Dr Izhar – Dr MIA –

MOHON JANGAN KUTUK SESIAPA DALAM RUANGAN KOMEN KERANA HIDAYAH MILIK ALLAH

respon fb

Muhd Zulkifli KENAPE MASIH BIARKAN DIA NI TERLEPAS ? X paham ape yg sedang berlaku lagi2 hal berkenaan nur sajat mcm x de spe ambik kesah ^

Enja Mat Btul lh tu aku tak sekarang org mlyu xde yg takut akn dosa2 sana grop papa mama gli2 sni grop jnda grsang dn byk lgi yg sya pnh lihat.. hnya nma je islm..

Azhar Zakaria Klu budak ni ade dzman nabi..silap hri bulan kepale dkt slatan badan dkt utare dh..nsib baik dok dzman tok jib je..blh lg drunding kedai kopi..tutup kes..!

Ernawati Ismail Jngan dilyan orng yg sebegini.. Dia yg ada masalah dalaman..hnya dia dan allah swt je yg tahu apa masalah sebenarnya dia ni. Trlampau bnyak fikir masalah orng tu sbb la dia jg cam gitu..

Enja Mat Sya sbagai seorang sgt bodoh tpi sya pkir tak logik dn x pnya hati prut sorg ayh sgop smbelih seorg ank kndung

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!