Home / hiburan / Isu ‘Payung’ Lurah..“Boleh Tegoq TV3 Nie Suruh Pemberita Dia Jangan Terlalu Seksa Sangat”

Isu ‘Payung’ Lurah..“Boleh Tegoq TV3 Nie Suruh Pemberita Dia Jangan Terlalu Seksa Sangat”

 

Baju Fiza Sabjahan ketika Mengacara Wanita Hari ini Bikin Kecoh!

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)
Cantik betul baju fiza sabjahan….

Wanita hari ini, pengacara fiza sabjahan, kecoh seketika apabila dia memakai pakaian yang? Oh no, jangan di tengok nanti hilang focus korang.

Wanita hari ini adalah program bual bicara berkaitan kewanitaan, kanak kanak dan keluarga keseluruhan nya dengan menyediakan topik menarik, grance terkini sesuai untuk semua lapisan masyarakat am nya. Diterbitkan kan oleh media prima berhad melalui saluran tv kegemaran iaitu TV3.

Tidak keterlaluan kah jika pakaian yang dipakai membuat orang hilang focus, bila anak anak yang tengok itukan tidak elok dipandang. Apa apa pun nanti kita lihat komen dari kru kru berkenaan dengan pemakaian pengajara. Sama ada baju di sediakan khas atau bagaimana.

Sepatotnye pihak tv3 haruslah peka dengan soal pemakaian pengacara mereka, yang mana ia akan ditonton oleh semua lapisan masyarakat. Imej tv3 haruslah dijaga. Jgn lah kerana mengejar rating, korang leka dengan pemakaian pengacara.

Jangan kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. Harap pihak tv3 tak terlepas pandang lagi soal pemakaian pengacara program yang terang terang menyindir Islam sebagai agama rasmi malaysia.

Sekian.

Isu ‘Payung’ Lurah..“Boleh Tegoq TV3 Nie Suruh Pemberita Dia Jangan Terlalu Seksa Sangat”

“Terlalu seksi dan tidak sesuai,” itulah yang dikritik oleh seorang individu di media sosial mengenai pakaian yang dipakai oleh salah seorang pengacara ketika membaca berita tengah malam di TV3.

Akak Pembaca berita TV3 ‘payung’ lurah ketika baca berita teruk dihentam netizen

SEPERTI yang kita sedia tahu, pada kebiasaannya hos atau pengacara mahupun penyampai berita di stesen luar negara akan tampil dengan berpakaian seksi setiap kali bersiaran.

Mungkin ini adalah salah satu selling point yang digunakan dalam usaha mereka untuk meningkatkan jumlah penonton atau juga rating bagi setiap rancangan disiarkan.

Bagaimanapun budaya berkenaan adalah tidak sesuai diamalkan di Malaysia kerana kita dikenali sebagai sebuah negara yang mementingkan kesopanan dan kesusilaan.

Akan tetapi, tidak sangka pula bahawa konsep budaya Barat itu diterapkan di salah sebuah stesen televisyen tempatan negara ini.

Baru-baru ini, netizen dikenali sebagai Ekyn Rosny telah mengkritik seorang pembaca berita yang dikatakan mengenakan pakaian menjolok mata untuk tatapan umum ketika sedang bersiaran.

Menerusi perkongsian berkenaan, pembaca berita tersebut dilihat mengenakan blazer hitam dan baju berwarna biru yang agak seksi di dalamnya sehingga mendedahkan sedikit lurah ‘berahi’.

“Sepuluh kali aku dok zoom benda nie sama ada baju ka memang lurahhh dia?? Aku nie jenih suka tengok berita tengah malam walaupun bahasa Inggeris bangang sikit.

“Tapi aku rasa tak sesuai sungguh pemberita baca berita dengan pakaian macam nie. Macam nie dipertontonkan dekat rakyat 1 Malaysia kaaa??????

“Pakai yang lebih sopan boleh kot. Erghhhh harap ada yang boleh tegoq suruh pemberita dia jangan terlalu seksa sangat,” tulisnya menerusi posting berkenaan.

Perkongsian yang mendapat lebih daripada 500 tanda likes itu dilihat telah menerima pelbagai reaksi daripada netizen tempatan.

Rata-rata antara mereka mengecam teruk pembaca berita berita berkenaan kerana beranggapan pemakaian tersebut agak ‘keterlaluan’.

Hmmm… Bagaimana pula dengan pendapat anda? Adakah patut perkara sebegini dibiarkan? Bukankah kita ada etika dan kod pemakaian yang perlu dipatuhi?

Renung-renungkan ya…

Menulis di laman facebooknya, Ekyn Rosny berkongsikan beberapa gambar tangkaplayar bagi membuktikan kenyataannya itu.

Ekyn turut berkongsikan gambar dan aduannya itu di halaman Facebook TV3 Malaysia supaya perkara itu diambil perhatian.

Menerusi perkongsian berkenaan, pembaca berita tersebut dilihat mengenakan blazer hitam dan baju berwarna biru yang agak seksi di dalamnya sehingga mendedahkan sedikit lurah ‘berahi’.

Perkongsian yang mendapat lebih daripada 500 tanda likes itu dilihat telah menerima pelbagai reaksi daripada netizen tempatan.

Rata-rata antara mereka mengecam teruk pembaca berita berita berkenaan kerana beranggapan pemakaian tersebut agak ‘keterlaluan’.

Hmmm… Bagaimana pula dengan pendapat anda? Adakah patut perkara sebegini dibiarkan? Bukankah kita ada etika dan kod pemakaian yang perlu dipatuhi?

Renung-renungkan ya…

“Sepuluh kali aku dok zoom benda ni sama ada baju ka memang lurah dia 😒😒 aku ni jenis suka tengok berita tengah malam walaupun bahasa inggeris bangang sikit,”katanya memulakan bicara.

Ekyn turut berharap pihak yang dikritik memakai pakaian yang lebih sopan ketika membaca berita kerana imej itu tidak sesuai untuk dipertontonkan kepada umum.

“Tapi aku rasa tidak sesuai sungguh pemberita baca berita dengan pakaian macam ni.

Gambar – Ekyn Rosny

Macam ni dipertontonkan dekat rakyat 1 malaysia ka? Pakai yang lebih sopan boleh kot. Erghhhh harap ada yang boleh tegoq tv3 nie suruh pemberita dia jangan terlalu seksa sangat 🤦🏻‍♀️,” katanya dalam post berkenaan.

Respon-respon di ruangan komen turut mengiyakan kritikan Ekyn dan berharap agar TV3 memandang serius akan aduan berkenaan. –

buletinterkini

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!