Home / kisah rumah tangga / Ini talak terakhir antara kami! – Isteri ‘tak tahan’ bersama biawak hidup

Ini talak terakhir antara kami! – Isteri ‘tak tahan’ bersama biawak hidup

setiap perkahwinan pastinya ingin mengecapi kebahagiaan namun adakalanya bahtera yang dibina dilanda badai akhirnya tengelam di tengah lautan itulah sebuah kisah yang dikongsikan oleh seorang wanita yang bakal berpisah dengan suaminya ikuti perkongsian dibawah

Salam pembaca krt.. aku tak tahu nk mule cerita mcm mana.. cuma aku nk mntk tlg korang semua doakan aku kuat untuk failkan cerai..

ini talak terakhir antara kami.. de tak kerja, aku terima.. dye ade perempuan lain aku terima.. dye tak bg nafkah pon aku terima..

tp skg die makin melampau.. tak pnh pon fikir sikit psl hati aku.. hati aku dh hancur.. ank aku 2 org.. aku jatuh lagi kalini..

dye lebih pilih kwn2 dri jg hti aku.. terlalu bnyak aku nk cerita.. tolong doakan aku kuat..Buat suami.. pergilah syg.. pegi hidup dgn kwn2 kau.. pegilah jd penagih seperti yg kau inginkan.. pergilah cri perempuan sebodoh aku untuk tanggung hidop kau selama ni.. aku pasrah dengan semua ni..

kepada isteri-isteri yang mempunyai perangai suami seperti ini bersabarlah ingat pada anak-anak jika tidak mampu buatlah pilihan terbaik kepada mereka yang sedang mencari bakal suami yang baik boleh baca panduan atau tips dibawah

9 Tip Kenali Lelaki Baik Untuk Dibuat Calon Suami

Ada seorang ni merungut katanya lelaki baik dah pupus.Before you say there’s no good man, please think whether you’re a good woman first.Good man is not attracted to bad woman.

Tip kenal laki baik

1. Orangnya jaga solat

Jangan cari suami yang tak solat. Saya ulang sekali lagi, jangan cari suami yang tak solat.

Sebabnya kalau dengan tuhan yang maha penyayang pun dia tak amanah dan tak setia, macammana anda nak harapkan dia amanah dengan anda?

Kena cari yang jaga solat. Solat berjemaah macam yang Nabi pesan. Kita jaga solat, solat jaga kita.

Sesungguhnya solat itu mencegah daripada benda fasik dan mungkar.

Saya tak pernah dengar cerita lelaki bawak girlfriend ke hotel, berzina, lepas tu esoknya kejutkan girlfriend dia dari katil supaya solat subuh berjemaah. Laki tu jadi imam. So far, saya tak pernah dengar lagi.

2. Hormati anda

Kalau laki tu jenis suka menengking atau merendahkan anda, eloklah cari orang lain saja. Kalaupun anda kerja kilang dan tak berpeluang melanjutkan pelajaran ke universiti, itu bukan green light untuk dia hina anda.Seorang laki yang baik akan terima seadanya, dia takkan merendah-rendahkan anda.

3. Tidak suka menyalahkan orang lain

Lelaki tulen berani menerima tanggungjawab dan mengaku salah. Memang sifat insan ada buat salah silap, tapi laki tulen kenalah sanggup responsible.

Jangan cari orang yang sentiasa mengkritik dan menyalahkan orang lain.

4. Bercinta lepas kahwin

“Barangsiapa memberi kerana Allah, menolak kerana Allah, mencintai kerana Allah, membenci kerana Allah, dan menikah kerana Allah, maka sempurnalah imannya.” (HR. Abu Dawud)

5. Menghargai lebih daripada fizikal

Hati-hati dengan orang yang suka memuji fizikal anda. Kalau laki tu obses dan asyik puji fizikal anda sahaja, itu petanda bahaya. Seorang laki yang baik akan menghargai kepandaian anda, sikap dan karektor anda, dan peribadi anda. Kalau tumpuan dan pujiannya senada, pada fizikal, hati-hati lebih.

Anyway, semua orang akan jadi tua juga. Kalau fokusnya hanya pada fizikal, jenis nilah yang bila orang dah tua, dia sibuk mencari yang lain, yang lebih muda.

The right man will love all the things about you that the wrong man was intimidated by.Kalau boyfriend anda suka anda pakai seksi, itu tanda dia laki yang salah untuk anda.By the way, takyah couple. Ruang maksiat semua tuh.

6. Orangnya ada cita-cita

Kalau lelaki tu obses dengan anda dan langsung tiada ambisi dan cita-cita, itu bukanlah petanda yang baik. Seorang laki yang baik harus ada impian dan cita-cita hendak menyumbang dan menjadikan dunia lebih baik.

Orangnya patut berfikiran jauh dan merancang masa depan. Takkan anak-anak semua nak tolak kepada isteri saja. Carilah yang matang dan serius dalam percintaan. Berevolusilah sikit, sampai bila nak cinta monyet.

Tapi jangan obses kepada duit.

“Dan kahwinkanlah orang-orang yang sendirian di antara kamu dan orang-orang yang layak (berkahwin) dari hamba-hamba sahayamu yang laki-laki dan perempuan. Jika mereka miskin, Allah akan memampukan mereka dengan kurniaNya. Dan Allah Maha Luas (pemberian-Nya) lagi Maha Mengetahui. Dan orang-orang yang tidak mampu menikah hendaklah menjaga kesuciannya, sehingga Allah memampukan mereka dengan kurniaNya…….”. Surah An-Nur: ayat 32-33.

Janganlah kerana laki tu kerjanya jual burger, anda hina dan rendahkan dia pula. Berniaga itu sunnah Nabi.

7. Rajin

Tuhan suka hambaNya yang bila buat sesuatu, dia buat dengan sebaik-baiknya.Jangan cari lelaki pemalas yang siang malam asyik main game.Sesekali main Dota dan Clash of the Clans tu takpe. Merehatkan minda.Tapi kalau obses siang malam, eloklah cari yang lain.

8. Jangan cari playboy

Sekalipun laki tu abam sado, kalau dia jenis bawak anak gadis orang ke hotel, lupakan sajalah dia tu.

“Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk.” Surah Al Israa’: Ayat 32

9. Berani

Carilah yang berani dan sanggup bela dan protect anda. Jangan cari pondan.Lelaki yang lemah lembut bukan pondan.

Tapi jangan cari laki yang suka pakai pakaian perempuan dan sebagainya. Sebab Allah melaknat laki yang suka pakai pakaian perempuan.

Tak kiralah apa yang hakim mahkamah tu cakap, ingat bahawa Allah laknat laki yang berpakaian dengan pakaian perempuan.

Finally..

Abdullah Ibnu Mas’ud Radliyallaahu ‘anhu berkata: Rasulullah Shallallaahu ‘alaihi wa Sallam bersabda pada kami: “Wahai generasi muda, barangsiapa di antara kamu telah mampu berkeluarga hendaknya ia kahwin, kerana ia dapat menundukkan pandangan dan memelihara kemaluan. Barangsiapa belum mampu hendaknya berpuasa, sebab ia dapat mengendalikanmu.” Muttafaq Alaihi.

When you finally found a good man, don’t go looking for someone better.

sumber : thevocket.com/ Yazid Zul

PERHATIAN

VENDING MACHINE AIR KOPI PANAS DAN SEJUK DIJUAL DENGAN HARGA TAK MASUK AKALKLIK SEKARANG 

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!