Home / kisah / hancur negara jika mat sabu jadi menteri pertahanan malaysia-Datuk Abdul Rahman Dahlan

hancur negara jika mat sabu jadi menteri pertahanan malaysia-Datuk Abdul Rahman Dahlan

“Mat Sabu jadi Menteri Pertahanan? Tuhan, tolong kami” – Datuk Rahman Dahlan Pengarah Komunikasi Strategik BN, Datuk Abdul Rahman Dahlan menyelar pengumuman barisan Kabinet bayangan oleh bekas menteri Umno, Datuk Zaid Ibrahim, yang masih mahukan Tun Dr Mahathir Mohamad menjadi Perdana Menteri sekali lagi.

 

Kata Abdul Rahman, barisan pembangkang kini dilihat tidak ada harapan apabila terpaksa memilih Mahathir sebagai calon PM.“Cukuplah 22 tahun. Macamlah tidak ada pemimpin dalam pembangkang ini boleh jadi perdana menteri. Itu yang menjadi masalah rakyat di Malaysia.

“Mereka kena letak seorang lelaki berusia 92 tahun yang banyak kontroversi menjadi perdana menteri, untuk menang pilihan raya. Ini menunjukkan Zaid Ibrahim terdesak.“Ramai di kalangan pemimpin pembangkang yang layak jadi perdana menteri. Tak semestinya Anwar Ibrahim. Tony Pua pun boleh jadi perdana menteri, kegemaran saya Rafizi Ramli boleh jadi perdana menteri,” katanya dalam sidang media hari ini.-gviral.club

ke2

KUALA LUMPUR: Nama Mohamad Sabu atau Mat Sabu menjadi paling trending di media sosial sejak semalam, sebaik sahaja Presiden Amanah itu diumumkan sebagai Menteri Pertahanan oleh Perdana Menteri.

Tidak kurang juga ada yang membayangkan Mat Sabu sebagai watak hero Hollywood, Rambo yang bertindak menjaga keamanan negara.

Sejak Amanah bergabung dengan Pakatan Harapan (PH), kempen-kempen yang dijalankan Mat Sabu pada pilihan raya yang lalu adalah yang paling mendapat sambutan dan ditonton ramai.

Ini menjadikan Mat Sabu, 63 tahun, antara calon yang paling bersinar dalam PH ketika Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) berlangsung.
Oleh itu tidak hairanlah, ramai yang kagum dan teruja apabila Mat Sabu menggalas jawatan ini, malah ada yang tidak sabar melihat bagaimana beliau berpakaian lengkap seorang askar atau menteri nanti.

Tidak kurang juga, personaliti yang lucu dan cara penyampaian yang menarik oleh Mat Sabu memberi idea kepada netizen untuk mereka ‘meme’ beliau.

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!