Home / sedih / dia ceraikan saya sebab pakai lipstik sebab utama kami bercerai-suami kuat cemburu

dia ceraikan saya sebab pakai lipstik sebab utama kami bercerai-suami kuat cemburu

mohon hide prof saya…
saya just nak berkongsi kisah…ex husb saya seorang yang sangat2 cemburu..dia ceraikam saya..sebab saya.pakai lipstik..saya bersabar lagi..hinggakan satu hari..leher saya jadi kayap..bila garu2,jadi merah..saya pon letak bedak sejuk..ada patut dia tuduh saya sorok love bite..tuduh saya menyedap dengan jantan lain..bila saya keluar berkeja..balik lewat..(hujan,terpaksa behenti tepi jalan sebab saya naik motor)dia tuduh saya pi jumpa jantan…

 

 

hiasan

hinggalah saya rasa tercabar..saya mitak dia ceraikan saya..sekiranya saya ni jahat..buat apa nak simpan saya?nak tanggung dosa?dia terus ceraikan saya..sekarang saya hidup dengan anak2..walaupon cukup makan ja..kami bahagia….buat wanita dluar sana..jangan takut untuk bergelar ibu tunggal…Allah ada…jangan sesekali rasa terhina..jangan biar lelaki pijak maruah kita

respon fb

Nurul Asyiqin Tertarik dengan kata-kata Prof Muhaya iaitu :-

“Wanita paling malang adalah wanita yang tersalah pilih suami. Sebab hidup seorang perempuan itu berubah semuanya mengikut acuan suaminya. Dan manusia mampu berubah menjadi warna dirinya yang sebenar sekelip mata selepas kahwin.
Kasihan. Parasnya cantik. Dijaga baik oleh ibu dan bapanya. Sudahnya dilayan seperti sampah. Bukan salah sang isteri. Atau mungkin memang betul salah dia. SALAH MEMILIH SUAMI. Setelah bernikah, bermakna selangkah kaki ke neraka atau ke syurga..”

Tak salah memilih supaya tak tersalah pilih. Berkahwinlah bila dah rasa jumpa orang yang betul (dengan ikhtiar & tawakal pada Allah), bukan semata-mata sebab nak tutup mulut orang tanya bila nak kahwin. Selidik latar belakang, biar tak kaya janji akhlaknya baik. Biar tak kacak, janji pandai menjaga maruah diri seorang bakal khalifah.
Nampak remeh hal ni.. tetapi, sesungguhnya berkahwinlah kerana Allah SWT. Ranjau rumahtangga amatlah hebat, tapi mudah-mudahan dapat dilalui dengan petunjuk daripada Allah yang Maha hebat.

Bagaimana seorang wanita boleh mengharapkan lelaki yang tak mampu bangkitkan dirinya untuk mengerjakan solat 5 waktu atau solat pun diakhir waktu, mengerjakan ibadah, berakhlak mulia, untuk memimpin tangan anak isterinya masuk ke syurga?
Isteri adalah cerminan suami. Cantik suamimu cantiklah kamu. Elok suamimu. Eloklah kamu. Beriman suamimu maka berimanlah kamu. Ahli syurga suamimu maka kamu jua ahli syurga. Begitu jua sebaliknya.

Jika suami merasa isterinya biadap, sangat leceh, menyusahkan, keras kepala atau sebagainya. Maka itulah diri kamu sendiri sebenarnya. Kau yang telah mengajar, membentuk dan menyebabkan dia menjadi seperti itu. Cermin diri dan akhlak sebagai seorang khalifah dan pemimpin keluarga.
Amat jarang saya membaca kisah isteri yang derhaka terhadap suami yang melayan isterinya dengan baik, penuh hormat dan kasih sayang. Jadi, lihat cermin dan tanya diri, adakah kamu layak dihormati sebagai suami atau bapa?

“Lelaki yang hebat bukan yang dapat mengahwini perempuan solehah, tapi lelaki yang mengahwini perempuan biasa dan berjaya bimbingnya menjadi perempuan solehah..”
inshaAllah 🌹

Nsantie Muhammad Terbaik lahtindakan.. kalu kita betina sundal, jalang , ke pelacur ke.. jangan simpan kita lelama… buamg aje.. lebih senang dan mudah tak payah nak tambah sakit hati kita ,,kerana tuduhan disebabkan cemburu atau hasutan… dan kebahagian itu ada dimana mana ..dan lebih bahgia..kalu hidup tak berhadapan dengan tuduhan fitnah dan cerca….

Lov Ina Pengalaman yg hampir sama juga , balik kerja lambat .30 minit dituduh menyundal di dalam tandas , kalau awal balik di tanya hari ni tak menyundal .. dia tidak mahu faham dari subang ke shah alam jem dia tak boleh jangka , yg dia nak tahu habis kerja kul 6, kena sampai rumah 6.30 klu lebih dari itu dh kena tuduh menyundal , lama2 sy pun menjawab , sy ckp , ya .. sy menyundal dulu di tepi jalan raya , sebab banyak sangat terpacak tutttt di tepi jalan ada yg panjang ada yg pendek so sy rasa la satu2 sy bilang , terus dia ckp nah mengaku menyundalkan bagus dari menafikan dia bilang ,, pergggghh seksa juga la perasaan , sedangkan dia bebas buat apa saja , balik ikut suka hati , pun sy tidak pernah ambik tahu .. last2 perasaan dh jadi kosong , sebab bukan depan anak2 ja sy di hina , dalam whatsapp group famili dia pun dorg ckp sy sundal .. sy mengambil keputusan untuk memfailkan cerai .. dan sampai la sekarang sy dh tenang ..

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!