Home / semasa / Budak perempuan berusia 13 tahun parah & trauma di “kendurikan” 21 lelaki

Budak perempuan berusia 13 tahun parah & trauma di “kendurikan” 21 lelaki

Budak perempuan berusia 13 tahun parah & trauma di "kendurikan" 21 lelaki
Budak perempuan berusia 13 tahun parah & trauma di “kendurikan” 21 lelaki

Budak perempuan berusia 13 tahun parah & trauma di “kendurikan” 21 lelaki | Seorang remaja perempuan berusia 13 tahun dari Walenrang, daerah Luwu, Selatan Sulawesi, berada dalam keadaan trauma selepas di gilir 21 lelaki di dua lokasi dan waktu berbeza.

“Mangsa takut bertemu dengan orang. Ketika kami datang menemuinya pada Isnin, dia sangat takut untuk bertemu dengan kami. Selepas kami menjelaskan identiti kami, akhirnya dia bersetuju untuk berjumpa dengan kami,” kata Andi Fatmawati Syam, Ketua Bahagian Perlindungan Wanita dan Kanak-Kanak di bahagian Pentadbiran (PPPA) cawangan Daerah Luwu, Selasa.

Bukan sahaja takut untuk berjumpa dengan orang, malah katanya, mangsa menjadi semakin sensitif terutamanya apabila diajak membincangkan masalah yang dihadapinya.

“Dia bercakap sedikit sahaja. Setiap kali kami menyentuh perkara yang berkaitan dengan kejadian itu, matanya tiba-tiba berair,” katanya.

Fatmawati berkata, pihak PPPA akan memberi bantuan guaman dan kaunseling pada mangsa untuk membantunya pulih kembali.

Mangsa, pelajar pertama di sekolah menengah di Luwu, di paksa melakukan hubungan dengan 21 lelaki berusia dari 13 hingga 30 tahun. Seramai 14 suspek telah ditahan sejak minggu lalu. Sementara itu tujuh lagi suspek masih bebas.

“Kami telah mengenal pasti identiti tujuh suspek berkenaan. Kami yakin mereka akan diberikas tidak lama lagi,” kata Ketua Polis Daerah Luwu, Adj. Sr. Comr. Ahmad Yanuari dalam kenyataan pada hari ini.

Menurutnya, mangsa telah perkosa sejak bulan Ramadan yang lalu, Jun 2017. Tetapi kes itu hanya dilaporkan kepada polis pada 11 Oktober lalu.-eberita.org

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!