Home / hiburan / Best peluk bini orang – 4 printsreen kenyataan penuh Boy Iman ini buatkan anda tak percaya!

Best peluk bini orang – 4 printsreen kenyataan penuh Boy Iman ini buatkan anda tak percaya!

Best peluk bini orang – 4 printsreen kenyataan penuh Boy Iman ini buatkan anda tak percaya! | Baru saja dimuat naik beberapa jam yang lalu di Instagram, namun gambar itu sudah menerima banyak kritikan dari netizen terhadap Boy Iman atau nama sebenar Norul Iman Abd Rahman yang dianggap tidak wajar dilakukan.

Menurut Boy Iman, dia menganggap Ifa sebagai kakak dan tindakannya memeluk ‘kakaknya’ itu hanya sekadar mahu menunjukkan tiga perkara.

“Bersama my kakak 4eva, Diva Puk Puk Puk @Ifa_Raziah. Meletop baju hari ini jadi MC.

“Peluk tu bukan apa, nak tunjuk tiga perkara. Perkara satu, dia dah kurus. Perkara kedua, sebab baju dia cantik sangat dan perkara ketiga pula nak beritahu dia yang kita sayang dia dan anaggap dia macam kakak kita sampai bila-bila,” tulisnya pada kapsyen gambar tersebut.

Bagaimanapun di ruangan komen, netizen berasa kurang senang dengan adegan itu dan menjelaskan meskipun Boy Iman menganggap Ifa sebagai kakaknya, tetap tidak boleh berbuat demikian (peluk) kerana kedua-duanya bukan mahram.

“Anggap kakak tu boleh. Dosa tetap dosa peluk-peluk gitu. Pangkat saja Dato, tapi akal pendek. Halal haram pun tak tahu,” – Hisham_Lyna.

“Bini orang hukumnya haram. Nak halal, jadikan dia bini dulu hah!” – _Effa.Kamal.

SEBELUM INI BOY IMAN DIKATAKAN MENIPU DALAM URUSAN JUAL BELI RUMAH IKUTI ARTIKEL PENUH MSTAR

Facebook PW Community mendakwa pelakon dan usahawan Datuk Boy Iman cuba melakukan penipuan penjualan rumah melalui syarikat DBI Homes.

Dalam statusnya PW Community mendakwa, DBI cuba mengutip dana untuk menipu orang awam dengan menggunakan helah menjual rumah berharga semasa RM200,000 pada harga RM50,000.

Dakwanya, mustahil untuk membina rumah seperti rekaan yang dijanjikan dengan nilai tersebut dan ia kelihatan DBI Homes bersedia menanggung kerugian.

“DBI bukan yang pertama menawarkan rumah pada harga rumah mampu milik, malah ada syarikat lain turut melakukan perkara yang sama sebelum ini iaitu Alfafa.

“Syarikat tersebut juga turut melantik Boy Iman sebagai duta dan kini dia telah menukar jenama pembohongan Alfafa kepada DBI Homes,” tulisnya.

Posting tersebut yang di muat naik pada 6 September lalu mendapat lebih 10,000 likes dan lebih 11,000 perkongsian.

PW Community turut mendakwa, DBI Homes menggunakan teknik skim piramid dalam mengumpulkan dana dan menawarkan rumah dengan harga murah sebagai tarikan.

“Apabila perlu cari downline bermakna dana yang dikumpulkan oleh DBI akan menjadi berlipat kali ganda secara pyramid scheme dan semestinya permainan licik sebegini senang dapat sambutan.

“Kita lambat bertindak untuk kekang scam Alfafa. PW mula buat isu bila keadaan telah jadi serius dan dalam kes DBI kita berpeluang untuk lenyapkan penipuan sebelum ia kukuh bertapak.

“DBI kini hanya pada peringkat permulaan dan kita kena lenyapkan DBI dengan segera supaya masyarakat awam tidak menjadi mangsa,” dakwanya.

Menerusi status itu, lebih 2,000 komen telah ditinggalkan dan kebanyakan bersetuju dengan tulisan laman tersebut.

“Itu Fitnah” – Boy Iman

Sementara itu, Boy Iman atau nama sebenar Norul Iman Abd Rahman memaklumkan dia sudah membaca status yang dimuat naik di laman sosial tersebut.

Malah, pelakon filem Blok 404 itu menafikan dakwaan berkenaan dan memberitahu akan mengambil tindakan undang-undang kepada pemilik laman Facebook tersebut

“Itu fitnah dan saya sudah berbincang dengan peguam untuk mengambil tindakan undang-undang minggu ini.

“Buat apa nak menipu, saya ini selebriti yang dikenali dan tidak boleh lari kemana-mana.

“Kalau ada sesiapa yang menjadi mangsa penipuan saya sila kemukakan bukti dan buatlah laporan polis,” katanya kepada mStar Online.

Dalam pada itu, Boy pula mendakwa pengendali laman Facebook tersebut telah dibayar oleh pihak tertentu untuk menjatuhkan perniagaannya.

Boy Iman turut melantik Datuk Nassier Wahab sebagai duta syarikatnya.

Boy turut menjelaskan harga rumah dibina murah kerana pembeli harus memiliki tanah sendiri.

“Saya mendapat tahu laman tersebut telah dibayar oleh kontraktor binaan yang tidak berpuas hati dengan harga rumah yang kami tawarkan.

“Rumah murah yang kami bina itu terhad dan kalau nak tahu kita ada bina rumah berharga lebih RM500,000.

“Tidak apalah, saya sudah biasa dihentam dan tunggulah tindakan saya selanjutnya,” katanya yang tidak mahu terus dikaitkan dengan syarikat Alfafa Group.

Terdahulu, Boy pernah dilantik menjadi duta kepada syarikat tersebut pada tahun 2013.

Alfafa Group merupakan milik Norsham Abd Aziz turut menjalankan perniagaan yang serupa seperti DBI Homes.

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!