Home / politik / Berang dimalukan Hishammuddin, Ini jawapan balas Ismail Kassim yang membuatkan penyokong BN terkejut!

Berang dimalukan Hishammuddin, Ini jawapan balas Ismail Kassim yang membuatkan penyokong BN terkejut!

Berang dimalukan Hishammuddin, Ini jawapan balas Ismail Kassim yang membuatkan penyokong BN terkejut! | Dalam perkembangan terbaru, Datuk Ismail Kassim mendakwa krisis menteri besar Perlis berpunca daripada kelemahan Pemangku Presiden Umno Datuk Seri Zahid Hamidi dan Naib presiden Umno yang menjalankan tugas timbalan presiden, Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tambung Tulang itu mendakwa kedua-dua mereka gagal melaksanakan tugas dengan baik meskipun BN hanya memenangi dua negeri sahaja pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14).

“Kelemahan ini berpunca pucuk pimpinan parti yang lemah selepas Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak letak jawatan. Hishammuddin dan Zahid tak menepati kriteria memimpin parti setakat ini.

“Dan setakat ini, mereka buat keputusan ini, negeri yang sekecil ini… tak dapat diselesaikan dengan bijaksana,” katanya kepada Malaysiakini di luar Balai Polis Jalan Eusoff, semalam.

Malah Ismail turut melahirkan hilang keyakinan terhadap Zahid dan Hishammuddin.

“… mungkin dalam pemilihan agung Umno nanti saya dan rakan-rakan perwakilan akan memikirkan orang baru, yang ada nafas baru untuk memimpin Umno,” katanya.

Ismail turut memberi saranan kepada Zahid untuk mencari orang kanan di kalangan mereka yang menang dalam PRU14 supaya tidak mengulangi kesilapan Najib.

“Datuk Seri Zahid kalau ingin berkuasa, (jadi) pemimpin yang dihormati, pakailah orang di kiri kanan yang menang dalam PRU, jangan pakai orang kalah PRU,” katanya.

Khamis lalu kesemua anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Perlis memulaukan istiadat angkat sumpah Menteri Besar Azlan Man kerana mahukan Ismail, adik pengerusi BN Perlis Datuk Seri Shahidan dilantik ke jawatan itu.

Menyifatkan Azlan tidak mempunyai sokongan majoriti ADUN dan tidak patuh pada keputusan BN negeri, Shahidan ‘memecat’ menteri besar dan mengisytiharkannya wakil bebas.

Pemulauan majlis itu juga menyebabkan Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail murka dan menegaskan tidak mahu seorang menteri besar boneka.

Ismail menafikan menjadi boneka sesiapa dan mencadangkan pihak lain dilantik selain beliau dan Azlan

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!