Home / kisah rumah tangga / bayi meninggal usia 6bulan kerna sumai kerap tumbuk bahagian dada dan perut saya

bayi meninggal usia 6bulan kerna sumai kerap tumbuk bahagian dada dan perut saya

 

Selamat malam KRT. Tlong hide acc fb saya ya.
Sy seorg suri rumah tangga di usia muda. Suami sy seorg lelaki yg baik, dia sngat mnyayangi sy. Sy jenis yg kuat makan (tp badan tak gemok yee kawan2) hehe. Jd apa sja yg sy nk makan dia slalu tunai kan.

Tahun brganti tahun, alhamdulillah hbngan kami tiada mslah apa2. Shingga lah sy mngandungkan ank prtama kami. Alhamdulillah, smua brjalan lancar. Tapiii

Semasa usia kndungan sy msuk 4 bulan suami mula brubah. Dia mula dingin dngan sy. Slalu marah, slalu tak balek rmah. Dan pling pedih, dia dah mula menipu sy. Sy taktau dimana silap sy sbgai seorg istri. Makan minum pakaian smua sy jga dengan rapi. Smua keperluan dia lengkap takda yg kurang. Alhamdulillah sy jga sngat taat pda dia. Hingga kan dia melarang sy kluar dri rmah pun sy turuti. Tapiii, entah dimana silap sy.

Sy sedih, dlm keadaan sy mngandung dan mgalami alahan yg sngat terok, dia takda disamping sy. Dia slalu tnggal kan sy. Smpai satu hari tu, sy tak tahan, sy rndu kan dia sngat2. Sy cba call, dia reject, sy msj dia ignored ja. Last skali sy dpt msj dri dia, sy teruja sngat . Tapii hampa, dia hantar msj dia kata “jangan kcau aq, bg aq masa 2minggu jngan call jngan text. Klau kau buat jgak aq ceraikan kau”

Allahu, allah ja yg tau perasaan sy msa tu.. Allah tu maha adil, allah tnjuk kan kebenaran. Dia curang blkang sy. Dia main barang (syabu) blkang sy. Dia mngaku2 bujang dpan kwn2 dia. Hancur remuk hati sy.
Dia snggup pkul sy hnya dsbb kan sy mnta pnjelasan ttg prmpuan smpanan dia. Dia snggup tolak sy yg brbadan dua ni dihadapan rmai org. Dan tnggalkan sy beseorangan.

Akhirnya Allah tarik blek nikmat yg Dia beri pda sy (Anak). Sy mngalami pendarahan, sy ingat bole selamat. Tp sy silap. Allah ambik dia pda usia kandungan sy 6bulan. Ckup sifat dah anak ibu. Suami malah slah kan sy sbb tak reti jga kandungan. Sy redha.

Dktor kata sy keguguran dsbb kan hentakan yg kuat pda bahagian perut dan dada. Yaa suami prnah tumbuk sy, dngan takda rsa simpati pda bayi dlm kandungan. Sy redha.

Habis brpantang, sy terus mnta cerai dngan suami. Sy tak benci dia, sy tak marah dia. Tp sy rsa mngkin sy tak mampu bhgia kan dia, ini lah jln trbaik. Sy terima dia hina sy dpan kluarga dia. Dia burukkan sy, tak apa. Sy minta maaf klau sy trlalu bnyak kekurangan. Smpai skrg sy masih taktau dimana silap sy smasa sy mnjdi istri dia.

Bakal suami atau yg dah jadi. Hargai lah istri kmu yg dah bersusah payah untk menjd yg trbaik dimata suami. Kami wanita tak smpurna, itulah sebabnya lelaki dihadirkan dlm hidup wanita spyah kamu bole bimbing dan ajar kami ke jln yg betul. Bukan mnghukum kami hingga dua kan kesetiaan kami. Masing2 pnya kekurangan. Masing2 juga saling melengkapi. Bukannya jd kan satu kesilapan yg kami buat tu satu alasan untk kmu tnggalkan dan dua kan kami. .

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!