Home / sedih / bayi 25 hari maut gara-gara mak mentua suap nasi lembik-ALLAHU(kisah benar)

bayi 25 hari maut gara-gara mak mentua suap nasi lembik-ALLAHU(kisah benar)

assalaimualaikum..sekadar perkongsian peristiwa yang terjdi pada diri sendiri…tanggal 20april..saya selamat melahirkan anak secara czer sebab baby dah tertelan najis..20 hari duk diwad dan on antibiotik..saya berpantang di rumah mertua.pada awalnya semua berjalan lancar walaupun sakit tetap gagah ulang alik ke hospital untuk susukan anak..husben janji lepas anak kua ward nak hantar saya berpantamg rumah mak saya..sebab saya tak selesa di rumah mertua dengan keadaan yang amat bising..

 

 

video sekadar hiasan tak xde kena mengena

akhirnya anak alhamdulilah dapat keluar saya ingat husbend terus hantar balik kampung..rupanya x..terus balik rumah mak dye..saya pujuk hati xpe nty dye hantar…seminggu anak balik..mcaam2 saya hadapi..keadaan rumah bising dengan anak2 sedara dye yang terlalu buas sampai baby saya selalu menangis sebab tido terganggu..kekadang sengaja buat bising nak suruh bby sy bngun..time ni emosi sy strt tergngu..dgn berjaga mlm..ank asyik menangs..dn part pling serabut mil dan fil dh mula bising suruh bagi anak makan..katanya anak menangis sebab lapar..korang pikir x..

baby berusia 25hari besar mana perut. memula saya tak endah. tapi tiap kali baby nangis paksa husben..paksa saya suruh bagi anak makan. husben xlayan..bagitu jugak saya..mula la membebel cakap saya ni tak nak dengar cakop..orang dulu2 ok je bagi anak sekecil itu makan…saya start hampir2 meroyan…suami dah kane p kerja..on day..entah macam mane saya terlelap ibarat gunung berapi pon tak sedar..ye laaa dah berhari tak tidur…bila saya sedar…tengok baby tak da..rupanya ada dengan mil…dye cakap.”ni anak ko dari tady melalak..sekarang dah kenyang..tu la omak suruh bagi makan xnak..tengok omak bagi..molek je diam..”

perasaan saya waktu tu luruh jantung…saya ambik baby..dakap sambil nangis..2hari lepas tu baby asyik menangs dan demam..malam tu dia menangis tanpa henti…muka dah kebiruan..cepat2 hantar ke hosptal..sapa sana anak dah nyawa2 ikan..mengucap panjang doktor bila tau bayi seusia 25hari diberi makan..dan akhirnya anak saya pergi untuk selamanya sejam kemudian..doktor cakap usus dan perut anak hampir pecah..di suap seakan nasi..dan untuk pengetahuan korang..ini bukan kisah rekaan.ini yang baru terjadi dlaam hidup saya.hampir 4bulan telah berlalu tapi terlalu sukar untuk saya maafkan mil..kejamkah saya..tq admin..hide my propfl
Seri Rumini Allah pinjam sekejap untuk awak jaga dan sayang…dan Allah ambik semula untuk dijadi anak syurga…nanti masa diakhirat anak syurga itu akan mencari awak ibunya memberi awak minum air dari telaga Alkausar…dan memimpin tangan awak masuk ke syurga bersama sama…perbuatan mertua hanya penyebab…dan sekarang mertua dah pun dapat pengajaran….pasti suami juga rasa bersalah..Allah menguji setiap hambanya ..dgn ganjaran sebagai penghapus dosa…kuat dan tabahlah

komen dari pembaca krt

Nurul As Nur Hidayah takkan nak jd batu api.. Kot page ni asyik suh org membawang komen suh tambah panas hati je.. Cubalah berlapang dada… Allah yg menentukan hidup dan mati kita.. Mmg kita tak berada d tmpt tt.. Tp bukan smua org nak jd batu api dlm page ni…

Norfaradillah Rosli Benda paling aku takut time ada ank kecik adalah tgn2 org yg suka suki suap ank org mkn mcm2.ok pd ank kau xbermaksud ok pd ank org lain.
klu kt tempat keje,nk pujuk bdk2 yg dh sekolah rendah bg gula2 sebijik pun aku tanya dulu mak ayah diaorg blh bg ke x.bkn simply2 bg je…..hormat cara org jaga ank mereka.itu acuan mereka utk bentuk ank mereka.jgn pertikai

Noraini Hussin Kpd ibu2 mertua jgn masok campor hal anak menantu. Nasihat boleh tp nak nasihat tu biarlah ada ilmu. Jgn ikut cara kita dulu2. Sy ni mertua juga. Sy x campor cara menantu jaga anak2 diaorg. Perlu nasihat sy. Bgtau.

 

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!