Home / islam / Awek melayu suka tayang tubuh mengiurkan di tik tok ini komen pedas PU Azman

Awek melayu suka tayang tubuh mengiurkan di tik tok ini komen pedas PU Azman

Awek melayu suka tayang tubuh mengiurkan di tik tok ini komen pedas PU Azman | Kehidupan dunia canggih hari ini kita dapat lihat betapa hanyutnya anak-anak melayu dalam arus kejahilan dunia demi mencapai kenikmatan keseronokan dan kegilaan pujian daripada golongan lelaki.

Jika dahulu ramai gadis melayu rosak, dirogol oleh lelaki yang dikenali We chat. Namun hari ini dengan kemunculan pelbagai aplikasi rosak akhlak penyebab masalah sosial semakin menjadi-jadi.

Aplikasi viral terbaru yang popular kini yang di namakan sebagai Tik tok di lihat medium untuk awek melayu tayang tubuh yang mengiurkan mendapat perhatian PU Azman jadi kami kongsikan video beliau

 

APLIKASI TIK TOK DIHARAMKAN DI INDONESIA

Siapa yang tak tahu mengenai aplikasi Tik Tok yang wajib dimiliki dalam setiap telefon pintar sekarang.

Namun di Indonesia, remaja di negara itu dikejutkan dengan keputusan kerajaan untuk mengharamkan penggunaan Tik Tok bermula minggu ini.

Alasannya adalah Tik aTok yang dimuat naik oleh remaja Indonesia mengandungi video mirip bahan pornografi. Sesetengah daripadanya pula seakan memperlekehkan agama Islam, walaupun niat user sekadar ingin melawak dan menjadikannya bahan komedi.

Namun, pengharaman ini hanya berbentuk sementara JIKA Tik Tok yang berasas di China itu boleh memperkenalkan cara menyaring kandungan video atau content filter. Kiranya jika ia didapati terlalu seksual, video tersebut akan ditapis sebagai tontonan usia 18 ke atas atau terus tak dibenarkan untuk dimuat naik.

Hhm, makes sense juga jika Tik Tok dapat berbuat demikian. Ini kerana lebih 2,000 bentuk aduan diterima oleh Kementerian di Indonesia berhubung isu kandungan Tik Tok. Ia jelas menunjukkan masyarakat di sana tidak boleh menerima kandungan video yang melampaui batas.

Ini bukanlah kali pertama sejenis aplikasi diharamkan di Indonesia. Sebelum ini, WhatsApp turut menerima tempias disebabkan fungsi GIF oleh Giphy yang bersifat rasis serta seksual. Selepas kandungan itu ditapis, WhatsApp boleh digunakan semula di Indonesia.

* * * * *

Tik Tok merupakan aplikasi video / foto paling popular di Hong Kong, Jepun dan di kebanyakan negara rantau Asia Tenggara. Di Malaysia, Taiwan, Thailand dan Vietnam pula, Tik Tok adalah aplikasi paling kerap dimuat naik oleh pengguna iOS.

 

Tik Tok juga rajin digunakan oleh selebriti seperti Wany Hasrita. Manakala lagu Senyum oleh As’ad Motawh merupakan antara lagu yang popular digunakan oleh netizen Malaysia.

Di Malaysia, aplikasi ini masih belum menerima aduan perlu ‘diharamkan’ seperti di Indonesia. Namun, pihak Tik Tok telah mengambil beberapa inisiatif untuk memastikan ia selamat dan sesuai digunakan terutama di kalangan remaja.

Contohnya, pengguna boleh menukar profil menjadi private, hanya grup followers pengguna saja yang boleh menonton video baru dan pengguna juga boleh memadam video lama secara permanent.

Namun, pengguna Tik Tok masih berhadapan dengan kemungkinan video tersebut dimuat turun dan seterusnya disebar di media sosial lain seperti Facebook dan Instagram bagi tujuan viral serta mengaibkan orang lain.

sumber : remaja.my/

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!