Home / kisah rumah tangga / Allah aku rindu isteri kedua dan anak kecil kami,,,dia hilangkan diri tanpa jejak.sayang tolongla

Allah aku rindu isteri kedua dan anak kecil kami,,,dia hilangkan diri tanpa jejak.sayang tolongla

Saya ceritakan pada dia orang semua yang bini kedua saya tu tengah pregnant so saya kena lah kawin dengn dia dulu tapi diorang smua tak setujuSalam admin , mohon bgi pndapat yang bernas untuk saya . tolong jamgan kecam saya ,saya minta maaf banyak2….Saya sorang ayah kpada 5orang anak ,saya ada 2 orang isteri , (bini prtama 4orng anak) bini kedua 1orang anak . saya dan bini pertama penah bercerai dulu dan masa tulah pulak saya kenal dengn bini kedua saya .. 4 thun kami bcinta ,. Tinggal sebumbung dah macam laki bini dah . ..

 

 

video sekadar hiasan

Dan pada suatu hari satu hari tu kita orang dilanda masalah iaitu bini kedua saya disahkan pregnant (sebelum nikah) saya mnggelupor jugak la ,, saya risau sangat2 sampai saya terfikir nak suruh dia ggurkn aje . sebab masa tu saya tak ade duit , dia menangis cakap kat saya yang dia tak nak gugurkan , saya bekeras kata pade dia yang saya bstol2 tak ada duit lagi pon saya maseh tnggung ank2 saya yang ada pada bkas bini saya tu , dia menangis sangat2 masa tu dia kata tak palah kalau tak nak tanggung dia nak bawa diri jauh dri saya , saya yang masa tu sayang sangat kat dia tak snggup nak tngok dia sedih. Saya pon mntak la dengn dia tempoh tuk saya cari duit sikit buat nikah kita orang. . tapi saya masih tak nampak yang dia happy mungkin dia terasa hati kot yang saya cakap pasal gugurkan anak tu .

saya minta maaf dengan dia , dia tak berhenti menangis .. .. Dia kate kat saya dia tak kisah kalau saya tak tanggung, dia boleh bawa diri jauh , yang pnting dia tak menyusahkn saya ….. Tapi saya tak kire , saya tetap nak nikah dengan dia ,,,, dia pon ok jelah ! Lepas tu timbul lagi satu masalah , bekas ayah dan mak mrtua saya (mak ayah bekas bini prtama) dengan tiba2 datang ruma sewa kita orang pegi serang bini kedua saya , Allahu !! Dia dtuduh punca saya bercerai dengan bini pertama saya ,sedangkan masa saya kenal bini kedua saya dah pon menduda selama 2 tahun,, saya kesian sangat2 dengan dia masa tu , memang dulu saya bercerai dengan bini prtama sebab saya ada pmpuan lain tapi bukan dia orangnye !! Dia yang masa tu membawak prut dihentam beramai2 oleh keluarga bini prtama saya , saya yang tolong halang pon kena jugak .. Saya betol2 buntu masa tu then saya tanya diorang semua apa prlu saya buat asalkn diorang tk salahkn bini kdua saya tu ….. Diorang smua ckp sroh saya nikah smula dengan bkas bini saya .,ya Allah ksiannya bini kedua saya msa tu , tak pasla2 jadi mangsa ..

Saya ceritakan pada dia orang semua yang bini kedua saya tu tengah pregnant so saya kena lah kawin dengn dia dulu tapi diorang smua tak setuju and siap ugut saya lagi nak pukul bini kdua saya tu. ,, sambil mnangis teresak esak , bini kedua saya pon izinkn saya nikah dengan bekas bini saya tu , luluh hti saya nampak muka dia yang sedih sangat2 masa tu smpai keluar air mata jantan saya ni. .duit yang saya simpan untuk nikah dengan digunakan tuk nikah dengan orang lain. … Sedihnya Allahu ! Selesai la prnikahan saya dengan bini prtama pqda esoknya , dan saya pon pegi tngok bini kedua saya di rumah sewa kitorang , sayu je muka dia masa tu .. Kesian sangat2 , , saya pujok dia saya kata saya tetap sayang kan dia walaupun saya dipaksa kawin dengan bini pertama , bini prtama dapat badan saya tapi bukan hati saya . dia cuma snyum je masa tu ,saya nampak mata dia bengkak sebab nangis je dari malam sampai lah pagi tu. .. Saya tenangkan dia , tapi dia cakap dia ok . saya pon blaik lah ke rumah bini pertama bincang dengan dia pasal saya nak kwin dengan bini kedua saya tu sebab tak boleh biar lame nanti prot dia memboyot .. Bini prtama saya tk izinkn , ya Allah betambah buntu dibuatnya , saya slowly pujok dia then bru dia agree tapi dia kata dia tak rela .. Actually bini prtama dah tak nak pon dengan saya , tapi family dia yang over sangat nak saya kembali pada dia …..

Start kmi brstu smula tu ,saya jarang sentuh dia , dan dia pon memang tak nak di sentuh oleh saya … Dia bagi saya nikah dengan bini kedua tapi dia tak bgi saya tuk bagi nafkah pada bini kedua saya tu .. Ya Allah , sdihnya saya rasa, actually bini kedua saya anak yatim , dari first kitorang kenal dia la yang selalu ada temankan saya di susah dan senang saya , sanggup tak makan asal kan bersama dengan saya , dari saya takde ape2 smpai la saya dapat kerja bgos. Dapat kereta smua saya dapat msa saya bsama dengan dia .. Saya sayang sangat dengan dia sebab dia jauh beza dengan bini pertama saya , bini pertama saya mula2 je baik , lama2 dia selalu pelekehkan saya , kluarga saya and dia pernah curang semasa saya kerja jauh .. Tapi saya bukan jenis mengungkit saya butakan mata , pekak kan telinga je dengan prangai dia .. 2 bulan kemudian saya dengan bini kedua pon nikah yang masa tu perutt dah brusia 5 bulan .. Saya happy dia pon happy juga , alhamdulillah selesai juga dalam hati saya kata ,, tapi bini prtama suruh saya blik ke rumah diorang then dia cakap dekat saya .. Yang saya tak boleh dekat dengan bini kedua, apa lgi tnggal sebumbung .. Saya kata sekarang dia dah sah bini saya kenapa saya tak boleh pulak jumpa dia ? Bini pertama ugut saya , dia kata dia nak pukol madu dia sampai kguguran . ya Allah takut juga saya masa tu ,, dia kata kalau tak nak bsnda tu jadi saya kena ikut cakap dia ..sebab risaukan keselamatan bini kedua Start dari tulah saya dah tak pernah keluar rumah untuk tengok bini kedua saya (keluar sebab keje then tros balik rumah bini prtama), saya cuma call or chat dia secara snyap2 aje tu pun saya tahan je rindu dengan dia , sedar tak sedar smpai dia bsalin saya msih jugak tak jngok dia sebab saya kena control oleh family bini prtama ..

Asal saya nak pergi tngok bini kedua , mesti diorang akan ugut saya ,,,,,Saya bukan takut cuma saya hormat diorang semua ,, dulu saya kawin dengan bini pertama pun bukan sebab bercinta tapi pilihan orang tua ,, saya dengar khbar yang saya dapat ank lelaki , saya happy sangat .. Tapi cuma mampu doakan dari jauh je , bini saya pulak dijaga oleh jiran sebelah rumah sewa kitorang tu ,….. anak2 saya dari bini prtama pon smua tak suka pon dekat dengan saya ,.. tu saya tak sahlah .. Besar nanti pandai la diorang fikir …. Bini kdua dah pun habis berpantang dan saya masih tak jenguk dia , akhirnya anak saya dengan bini kdua tu dah pon brusia 5 bulan , dan saya rasa nak sangat2 tngok diorang . rindu sangat2 dengan bini kedua tu .. Tapi smuanya dah dtakdirkan oleh Allah .. Secara tiba2 bini kdua saya mnghilangkan diri ….., tukar nombor dan saya lngsung tak dapat cari dia , saat itulah perit yang teramat sangat saya rasakan slama saya hdup d dunia ni .. Dia tnggalkan saya tanpa berita apa2 pon , dia blah mcm tu je .. Hati saya tgerak nk pegi rumah sewa kitorang tu , smpai je sana mkcik yang jage bini kdua saya tu ada dekat sana tngh mnyapu halaman .. Saya pon tnya dia , bini saya pegi mane ???????? Mcik tu smbil buang muka dia soal saya blik , ‘ knapa bru sekarang kau muncul ? Knapa bru sekarang kau ingt ? Knapa sekarang kau carik ??? Bini kau dah kluar dari sini , slama kau tak ade dia banyk makan hati , tiap hari dia sedih , mdnangis teringat kat kau tapi ko tak datang2 tngok dia , kau lebih sayagkan kluarga kau yang belah sane sampaikn kau lupe yang kau ada kluarga dekat sini, kau langsung tak hargai bini kau ….

Sebak sangat msa tu saya rase dunia ni macam nak tebalik , tapi smua nye dah tak ade gune nye lgi .. Menyesal pon dah tak guna .. Selama ni saya khilaf , tak pernah peduli pasal bini saya yang sangat saya sayangi , saya abaikan dia ,saya abaikan tnggungjwab saya …… Saya tak pernah peduli psal dia …. Mungkin ni balasan untuk saya , saya btol2 menyesal … Saya lebih tunduk dengan orang sedangkan saya masih ada tanggungjwab yang lain … Saya nak pesan pada bini saya , smoga Allah melindungi awak dan anak kita, saya nak awak thu yang saya sayangkan awak sangat2 Mudah mudahan awak tebaca kongsian kisah saya ni . maaf min kalau terlalu pnjang !

Kisah rumah tangga

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!