Home / kisah / adik Mohd Ameruddin terus tak sedarkan diri sebaik tamat paper Sains UPSR

adik Mohd Ameruddin terus tak sedarkan diri sebaik tamat paper Sains UPSR

“YA ALLAH… TERSENTUH HATI SEJAK DUA HARI NI… KISAH PENGORBANAN SEORANG #GURU…”
#waaaaahhhh😭rindu kat cikgu2 fitri

#BISMILLAH…

 

Keputusan UPSR 2016 Farhana Hidap Kanser Dapat 6A
video sebenarnya…xde kaitan dengan jalan cerita asal
HARI INI Jumaat, 28 September 2018.

Saya nak share kisah semalam yang dikongsi oleh seorang guru yang tinggal di kejiranan saya.

Murid di dalam gambar ni adalah adik Mohd Ameruddin Bin Harli Azman, anak murid beliau, pelajar tahun 6 di SK Taman Bukit Subang.

Semalam, 27 September 2018 hari terakhir peperiksaan UPSR. Di saat anak-anak kita termasuk kita sendiri menarik nafas lega dan meraikan ‘kemerdekaan kecil’ anak-anak kita, adik Ameruddin sebaliknya sengsara menanggung sakit bengkak otak akibat jangkitan kuman yang dialaminya. Dia terus tak sedarkan diri sebaik tamat paper Sains semalam.

Sekarang adik Ameruddin berada di HUKM untuk rawatan. Dia hanya tinggal bersama ibu dan 5 adik-beradiknya sejak kedua ibubapa mereka berpisah.

GAMBAR TERAKHIR: Screenshot wasap dari guru tersebut sangat menyentuh hati.

Diizinkan share dan war-warkan kepada yang lain. Harap usaha kecil kita dapat membantu meringankan beban mereka. Budi baik kalian diucapkan ribuan terima kasih.

Kalau ada kawan2 nak beri bantuan dialu2kan. Ibu anak ini ialah ibu tunggal. Kerja pasar mlm. Mungkin susah nak berulang alik je hukm.

Ibu kpd adik Ameruddin Harli Azman.
Rosliza Abd Kadir
BSN 10100-29-00061635-2

0163578779 (kak liza)
Syahiera Arzimi Allahuakbar.. tersentuh akan perasaan ni.. lg2 dia menyebut perkataan MATI.. Semoga adik ni diberi kesihatan yg baik dan terus dipermudahkan segalanya..

Zalifa Hj Husin Allahurabbi.. semoga diberi kekuatan dlm mengharungi dugaan hidup serta diberi kesembuhan buat adik ini..

Rubiah Osman Allahuakbar..
Moga adeq ameruddin dberi kesihatan yg baik.
Dn cepat smbuh

Rahimah Makdi Semoga cpt sembuh buat adik nie dan dipermudahkan sgala urusan..

Nor Fatihah Nawi Nur Fitri Damia sebak tgk kes mcm ni..sama mcm kes anak tihah melibatkan otak..semoga adik ni kuat..

Nur Fitri Damia

PERHATIAN

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!