Home / Uncategorized / 4 bulan selepas bersalin tiba-tiba perut kakak saya besar macam orang mengandung rupa-rupanya

4 bulan selepas bersalin tiba-tiba perut kakak saya besar macam orang mengandung rupa-rupanya

4 bulan selepas bersalin tiba-tiba perut kakak saya besar macam orang mengandung rupa-rupanya
4 bulan selepas bersalin tiba-tiba perut kakak saya besar macam orang mengandung rupa-rupanya

4 bulan selepas bersalin tiba-tiba perut kakak saya besar macam orang mengandung rupa-rupanya | Haizreen Sulaiman ~just nak share pglman.. Masa tu taun 2002, kakak sy penah kena mcm ni, memula doc ckp cyst, pastu kakak sy degil nak berubat kampung, yelah masa tu dia tak nak pecaya bab cyst cyst ni, dia kena lepas 4 bulan besalin anak sulung.

sakit tak lama dlm 3 bulan lebih, perut dia besar mcm org ngandung, org kampong panggil kena “busung”, tp beperingkat la, dlm 2 minggu makin membesar, sampailah terik, blh nampak urat kat perut dia, dia sllu ckp kat sy, panas sgt rasa dlm perut,

rasa mcm api, pastu mak abah usaha berubat kpg, sbb dia tak mo g sepital, baby dia sy jaga masa tu, sian sgt sbb baby tak dpt nak manja ngan kakak.. pas 3 bulan sakit teruk, dia dah tak thn sbb tak de tanda nak baik, makin teruk lg ada, TUHAN tu maha kaya dia bukak kan pintu ati kakak sy tuk g sepital semula, doc kat HSA JB bgtau dah critical case,

pastu operation smpi 3kali, tahan ICU, duduk sepital dlm sebulan lebih, pastu kakak sy meninggal. masa doc serahkan kandungan isi perut yg dioperet mmg ada kuku, gigi, rambut, pastu sy sendiri belek mcm lendir, mcm babat lemak lendir lendir byk sgt, ada 2 plastik, pastu nampak mcm ada bulat mata, doc ckp ni lah yg ada dlm perut kakak…

sedih sgt sbb kalo lah dia dari awal operet cyst tu tak lah membesar sampai jd mcm tu teruk. tapi ALLAH punya kuasa kan.. doc ckp mmg tak blh simpan lama kalo dah detect ada cyst ni, kena segera operet.. sy sampai dah kawen ni sllu bimbang takut ada, sbb dlm sejarah keluarga kakak sendiri pernah kena kan, so pada kwn kwn wanita semua, AMATtlah penting kita nak tau tentang dalaman kita terutama di ovari dan faraj, jgn segan utk becerita pd mak tentang mslh kita…..
PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!