Home / kisah / 3 bulan nak bernikah, saya secara tak sengaja berkenalan dengan seorang lelaki yang sangat baik

3 bulan nak bernikah, saya secara tak sengaja berkenalan dengan seorang lelaki yang sangat baik

3 bulan nak berkahwin, saya secara tak sengaja berkenalan dengan seorang lelaki yang sangat baik dan kuat agamanya tetapi penampilan biasa2 sahajaSalam min saya just nak cte pgalaman saya tentag dugaan bertunang.. saya berkawan dengan lelaki a selama 10 tahun.. tapi jarak jauh.. boleh kira berapa kali je kami berjumpa.. selama berkawan alhamdulillah dia sangat menjaga batas tak pernah sekali pon dia sentuh saya..

 

 

seperti dirancang kami mengikat tali pertunangan selama 6 bulan.. dalam jangka masa tersebut lah datang nya dugaan yang besar. selama 10 tahun saya seorang yang sangat setia. walaupun ramai lelaki yang terkejar2 kan saya berjawatan dan rupa yang menarik.. sedikit pun saya tak terpikat dengan mereka. sehinggalah lagi 3 bulan nak berkahwin, saya secara tak sengaja berkenalan dengan seorang lelaki yang sangat baik dan kuat agamanya tetapi penampilan biasa2 sahaja. dia meluahkan perasaannya.. dalam masa tersebut tunang saya tiba2 saja berubah sikap..,call or wassap langsung tiada..,sikap endah tak endah sehinggakan saya terpaksa membuat semua persiapan kawin sendarii.. kad kawin pun dia lengah2 kan..

sikapnya betul2 mnyakitkan hati saya dan menyebabkan saya akhirnya berubah hati..
atas nasihat org tua saya melakukan istikharah.. namun jawapan yang saya dapat adalah lelaki b.. walaupun saya tidak pernah menerima lelaki b apetah lagi menunjukkan perasaan saya padanya.. hati saya semakin sayag kepadanya.. mungkin sebab ilmu dan agamanya.. dia seorang peguam sayaariah yang pandai serba serbi termasukla memasak.. mengemas..,pandai baiki kereta..,dan ilmu agama yang tinggi. boleh dkatakan dia orang hrapan kawna2.. sebulan seblum berkahwin tunang saya masih lagi tak mempedulikan saya.. saya terus dengan istiharah shinggalah seminggu sebelum perkahwinan saya.. atas hasil perbincangan.. mak saya bersetuju untuk memutuskn pertunangan kami.. tunang saya tidak bersetuju tetapi tidak melarang hasrat saya untuk memulangkan cincin tunang. entah kenapa sehari sebelum memutuskan pertunangan.. tunang saya muncul didepan pintu dalam keadaan tidak terurus.. dan tiba2 saja mak saya mengarahkan saya meneruskan perkahwinan kami.. hancur hati saya.. kerana tidak dinafikan perasaan sayang terhadap lelaki b tiba2 saja begitu menebal.. saya tidak dapat menipu lagi perasaan sendirii. perasaan kepada tunang saya pula hilang serta merta…..

saya menangis semahu2nya.. tetapi kerana saya yakin redha allah terletak pada redha ibubapa.. saya akur dengan keputusan mak saya.. kami pon berkahwin dalam keadaan saya tiada apa2 lagi perasaan untuk suami saya.. seolah baru saja mngenalinya. seminggu selepas perkahwinan kami barulah saya tahu.. mengapa suami bersikap demikian.. dia rupanya ditipu dlm pelaburan simpanan jongkong emas .. habis 20k duit simpanan kawinnya.. dalam tempoh dia tidak mempedulikan saya.. dia sebenarnya berhempas pulas untuk mngumpul kembali duit… agar dapat memperisterikan saya.. dia malu untuk berterus terang kerana begitu menyesal dengan kebodohan sendirii.. anehnya dia tidak pernah bercerita kepada mak saya.. tetapi hati seorang ibu dapat merasakan apa yang terbaik untuk anaknya.. maka cinta kami hanya berputik kembali selepas berkahwin. alhamdulillah.. kini rumah tangga kami mencecah 3 thn dan dikurniakan seorg cahaya mata. dan pada masa ini baru saya nampak hikmah disebalik semuanya.. rupanya lelaki yang mulia dimata saya hanya indah kabar dari rupa..,tak perlulah saya mceritakan aibnya.. ckupla sekadar saya katakan.. saya bersyukur tidak menerimanya.. apa yang saya ingin sampaikan disini.. selagi kita menjaga hak allah.. menjaga batas dalam perhubungan..menjaga hbungan dengan ibu bapa.. inshaallah allah akan ada bersama kita… kita tak akan pernah tahu apa yang terbaik untuk kita melainkan allah. terima kasih sudi mbaca dan.. doakan rumah tangga kami bahagia selamanya..

Kisah rumah tangga

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!