Home / sosial / Besarnya! Kalau isap tek sis mesti lemas – Netizen kecam wanita ‘belanja’ Barang di Media sosial

Besarnya! Kalau isap tek sis mesti lemas – Netizen kecam wanita ‘belanja’ Barang di Media sosial

Besarnya! Kalau isap tek sis mesti lemas - Netizen kecam wanita 'belanja' Barang di Media sosial
Besarnya! Kalau isap tek sis mesti lemas – Netizen kecam wanita ‘belanja’ Barang di Media sosial

Besarnya! Kalau isap tek sis mesti lemas – Netizen kecam wanita ‘belanja’ Barang di Media sosial | Gangguan seksual boleh berlaku kepada sesiapa sahaja walau di mana jua. Tidak memilih mangsa, pelaku kesalahan ini mungkin terdiri dari rakan sekerja sendiri atau mana-mana individu yang ditemui di jalanan. Namun kini, gangguan ini juga boleh berlaku di media sosial.

Insiden yang dialami seorang netizen ini membuktikan walaupun tidak berjumpa secara berdepan, ramai juga yang akan tetap berisiko menjadi mangsa. Menakutkan bukan?

‘Cantik dah body camni’

Seorang pengguna Twitter, Safiya Ezzati berkongsi screenshot private message (PM) diterimanya di Facebook yang agak berbaur lucah daripada pengguna bernama Hazwani Osman. Komen individu itu terhadap Safiya disifatkannya sebagai apa yang perlu dihadapi sehari-hari.

Lelaki kan mangsa keadaan

Tambah Safiya, gangguan seksual dipandang ringan dan perempuan tetap dipersalahkan oleh masyarakat. Ujarnya lagi, dengan pemikiran sebegini lelaki gila seks boleh mencabul depan-depan kerana mereka tidak akan dipersalahkan.

Awak nampak harimau, awak makin dekat

Tambah bikin geram, ada lelaki yang tetap menyalahkan mangsa kerana banyak ‘menayang’ sehingga membuatkan ramai yang mendekati. Individu berkenaan menganalogikan lelaki hidung belang berkenaan sebagai harimau, namun mangsa semakin menghampiri dan tidak melarikan diri.

Kenapa label kaum sendiri sebagai binatang ni?

Nak salahkan lelaki tak boleh juga

Pun begitu, ada juga golongan wanita yang berpendapat lelaki tidak sepatutnya dipersalahkan sepenuhnya. Ini kerana mangsa juga bersalah kerana ‘menayang’ dan perlu berubah untuk mengelak perkara ini berulang.

Tolong terima hakikat awak juga kena bertindak

 

Mangsa masih dipersalahkan

Ramai yang kecam dari menasihati

kredit : ohbulan.com

 

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *