Home / islam / Orang KOREA sendiri DEDAH MAGGIE ini sebenar HARAM. Orang ISLAM di Malaysia makan bertambah

Orang KOREA sendiri DEDAH MAGGIE ini sebenar HARAM. Orang ISLAM di Malaysia makan bertambah

 

Orang KOREA sendiri DEDAH MAGGIE ini sebenar HARAM. Orang ISLAM di Malaysia akan MUNTAH lepas TENGOK BUKTI ini. Nauzubillahiminzalik

 

Moga status ini memberi maklumat kepada semua penggemar2 maggi ramyeon yang baru2 ni di viralkan…

“Paste” Megi ini disahkan menggunakan mesin yang sama untuk penyediaan “paste” berkaitan sebarang produk “pork”.

Untuk makluman, saya telah membuat semakan produk ini melalui konsultan halal di korea, Mr. Kim Edward. Produk ini telah menggunakan mesin yang sama bagi penyediaan “paste” berunsurkan “pork”.

Melihat pula kepada bahan2 paste megi ramyeon chicken mania ini, tiada sebarang “pork” didalamnya. Namun demikian, ISU SYUBHAH telah timbul disini kerana mesin yang digunakan adalah mesin yang sama dengan penyediaan “paste” berunsurkan “pork”.

Logo Halal Korea yang dikeluarkan oleh KMF, adalah diragui.

Mohon sebarkan… isu kemashalatan Islam semakin membimbangkan.

ps : saya mohon maaf jika ada kesilapan pada maklumat ini. saya sertakan bukti perbualan saya bersama Konsultan Halal Korea untuk makluman.

Sumber: Kecoh.org via Soya Lemon

respon fb

Muhazzan Mansor KMF diiktiraf oleh JAKIM sebagai badan yg sah keluarkan sijil halal dari Korea. Klu was was jgn makan. Tongku pun bangang sbb share benda yg tak pasti. Boleh lapur pada SKMM

Samad Abu maggi ni asalnya buatan luar negara… asal switzerland… dan umum mengetahui dimiliki oleh nestle (juga adalah company luar negara)

cumanya diorang ada bukak kilang kat malaysia… so dikira buatan malaysia la (buat di malaysia)

Ah Yie Walaupun iSu ni da lame tapi still kesian kat rakyat malaysia yg masih tertipu dgn isu ni sampai ari ni. Tak ku sangka rakyat malaysia mudah ditipu hanya kerana bahasa inggeris walaupun grammar dan comprehension tahap tadika. #malaysiaboleh

Dayang Zuraida Ahmad Sebenarnya kalau betul2 nak jaga pemakanan rakyat yg membabitkan halal dan Non Halal, kerajaan kena bertegas.. Non Halal Food humbankan kedlm Non Halal Food Section sekali dgn todi semua..kalau makanan minuman Non Halal byk sgt, buat Non Halal Section kat Floor lain, so org melayu islam takkan masuk..Tongku kan power, pi lah propose kt gomen…

Azrul Are-knee Nampak benau rakyat negara kita buruk lantak,Semua disapu.Kedai Kafir letak logo Halal palsu pun org kt berpusu makan.Hampeh..

Nredya Edya Edrus Abg sy dok korea 3 thn takde pun terhegeh2 nk makan megi ni sbb tau x halal. Yg kt malaysia ni poyos lebih dh tau pedas berapi nk makan jgk pastu post kt fb dgn kepsyen, pedas mak kau!

 

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *