Home / sedih / “kami kawin sebab dia rogol saya dah mengandung memang keluarga nak kami kawin” ex kaki pukul dan dadah

“kami kawin sebab dia rogol saya dah mengandung memang keluarga nak kami kawin” ex kaki pukul dan dadah

assalamualaikum admin dan semua.. tlg hide acc sy yer 🙂sbb ni acc betul sy.. sy ni janda umur 26tahun, ada sorg anak umur 9 tahun and dah cerai 5 tahun lepas.. mslh sy ni ex suami smpai skrg ggu hidup sy.. dulu bru sehari cerai dia dh sy ckp sy ni “”janda tak laku muka hodoh kimak !!””

lama dh block dia dri wssap, fb, wechat.. dia xpuas ati dtg rmh and tmpt kja sy ggu hidup sy.. dia hina dia maki sy sbb sy smpai mati pun xnak hidup bsama balik dgn dia.. skrg pandai pulak tak dpt move on tngok sy cantik and lawa, meroyan sana sini.. hahaha.. dah lah dtg tmpt kja sy bau alkohol pulak tu.. dh bnyk kli report polis.. dia masih tak takut.. dia dh ada gf and ada anak 2 dah belum nikah lagi.. kerja tak

, penagih dadah, kaki botol, kaki pukul, kaki curi dan suka hina sy dulu.. dari dulu perangai mcm tu smpai skrg dia tak ubah.. anak dia 2 org ngn gf tu semua jual kt org sbb dia penganggur tak ada duit.. kdg2, sy malu juga sesetengah kwn sma kerja ejek sy.. dia org ckp “laki mcm tu pun kau nak ke dulu” sy dah ckp bnyk kali “kami kawin sebab dia rogol saya dah mengandung memang keluarga nak kami kawin” tpi kwn tak faham2..

ada yg baik kesian kt sy.. nak bhenti kja ssh min sbb gaji sy bsar kja sini.. bkn sng nk cari kja dah lah ada anak and mama nk tggung (mama dh lama cerai ngn papa, adik beradik semua kluar kerja) ..

sy pula sewa ngn mama, mama tak kerja sbb kaki slalu sakit so mana tlg jaga anak klau anak sy dah balik skolah (sy sndiri ambil anak takut ex suami bawa lari anak sy)

sy nk bagi pendapat semua, nak komen yg elok2 jer sbb bkn sng nk fikir bgus, mana lgi dgn gangguan dia, risau juga dia slalu ggu anak sy pergi tmpt anak skolah dan ggu anak kt rumah ngn mama.. apa pendapat korg ???

respon dari pembaca krt

Nurolazuna Abdullah Bgtau cikgu skolah ank ttg gngguan bekas suami tu.kt tmpt keja wt xtau je la, niat nk cri rzki. Xyh pk pe org nk ckp, pk pe yg tbaik utk family…

Nurhazariah Allaminah Aku tak tahu apa kau cuba nak tanya.. dan apa pendapat yang ko nak.. tapi aku komen je lah ye.. Ko buat je report polis lagi dan lagi.. Dalam masa yang sama, ko cuba dapatkan perintah mahkamah supaya suami ko tak boleh dekati anak2 ko dan diri ko.. Aku tak tahu lah mcm mana proses dia.. Tu ko kena tanya org yang pakar lah kot.. Pasal kwn tempat kerja tu.. Ko abaikan jelah.. Ko buat je kerja ko.. Jangan dilayan mulut orang.. Pasal dia ganggu kat tempat kerja, cuba bincang dgn boss.. Mana tahu boss ko akan report polis gak nanti.. Pendapat lain aku tak thu dah.. tu je lah pendapat aku.. jemput makan dlu….

QPn Ainn Buat kes mahkamah je dek,ambil hak.penjagaan klu dpt sekat sekali dia dtg melawat anak. Minta perintah dia x,noleh dekat dgn sis dn anak2 … bagitau guru anak ttg situasi sekarang minta anak jgn.kluar pagar sekolah .

Azrin Bunaim Ok, suruh ank puan blajar takewandooo or silat, bg anak pkl bpk dia…umur 9 thn dh kuat tu n insha Allah bleh protect puan n mak

Maria Ramli Hmmm..mungkin sis boleh pindah rumah sbb rumah sewa kan..pindahkan anak skolah lain biar dia x dpt jejak….cuma jgn berenti keje sbb gaji dah ok..gilo laki ko ni…

Tengku Erwin Tengku Ismail Report polis…
Cara ugutan keras melibatkan ugutan bunuh dan pukul dan memaki hamun.. Hidup dlm ketakutan

Firdaus Arshiera Wasalam…

1. Pergi mkmah tuntut hak pnjagaan penuh keatas anak.. Bg bukti2 yg Suami hilang kelayakkan utk jd pnjaga..

2. Report Polis lg.. Ckp pd mereka Suami mngancam keselamatan Puan.. Xkn dah jd sesuatu bru mereka nk ambil tindakan

3. Pindah tmpt lain yg dkt gak dgn opiz.. Klau bleh pastikn Ex Hb xtau.. JGN bhenti keje..

4. Minx mana2 bntuan rakan klau bleh yg lelaki utk tegur & beri amaran keras pd Ex Hb tuu.. Bg dier rasa tkut skit..

5. Mmg adat dunia mulut manusia xbleh ditutup jd hadap jer dgn tabah & sabar.. Knpe kawin dgn org yg merogol?? Knpe x report Polis?? Tgklah kesannya.. Org cmnie mmg x ptt diberikan pluang kerana dier x takut pun melakukan kemungkaran..

6. Sentiasa dekatkn diri dgn Allah SWT.. Bykkn berdoa.. Zikir2.. Buat solat2 sunat.. Minx Allah petunjuk.. Minx Allah lindungi keselamatan Puan & Anak..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *