Home / sedih / Kesian gila adik ni sampai masuk ICU almost 3 weeks disebabkan kecuaian pengasuh-terkena air panas

Kesian gila adik ni sampai masuk ICU almost 3 weeks disebabkan kecuaian pengasuh-terkena air panas

 

Sedikit perkongsian.. semoga anak2 kite terlindung dari perkara2 cmni.. so sebelum nak suruh mengasuh pastikan kite kenal n tau Serba sedikit ttg pengasuh..Sama2 kite doakan Semoga anak ini d beri Kesembuhan n kesihatan sempurna.. Al-Fatihah.. Aamiin..

Kesian gila adik ni sampai masuk ICU almost 3 weeks disebabkan kecuaian pengasuh. Macam mana la kau blh senang je cakap terkena air panas yg kau letak kt bawah? nampak sgt kau mmg tgh pegang then sebabkan careless kau budak tu tersimbah 😭

Seriously terkesan gila dengan adik ni (actually ni housemate punya membe punya anak) Sebabkan ramai gila dm aku tanya kenapa dengan dia so aku tunjuk la gambar2

Kredit : Farah Yusof

“Tak tahulah, baik hati sangat parents budak ini tak nak report atau saman sebab kasihan pada pengasuh itu yang sudah tua dan susah. So, nak saman pun tak ada point,” demikian tulis Fara Yusof, individu yang bertanggungjawab memuat naik gambar dan video mangsa melecur teruk terkena air panas akibat kecuaian pengasuh.

“Bayangkan kos dia sampai berpuluh-puluh ribu. Rezeki keluarga itulah sempat buat insurans beberapa bulan yang lalu, jadi dapatlah cover.

“Tengoklah jari dia pada gambar pertama dan ketiga. Doktor tak nak bagi dia genggam tangan, jadi doktor cucuk best di setiap jari jemari dia sebab tak nak tangan dia terbuka.

“Sebak tengok keadaan dia dan bayangkan kalau kejadian itu berlaku pada anak sendiri. Berapa minggu dah budak itu tak gerakkan tangan dia sebelah kiri itu.

“Ya Allah, dia tahu je dia tengah sakit, tapi masih mampu duduk diam. Yang paling sedih, dia tengok saja sepupu-sepupu dia berlari sambil pegang mainan tetapi dia tak boleh.

“Umur dia baru setahun lebih, seksanya dia. Bagi aku, pengasuh itu wajib diberi pengajaran. Apa benda entah awal-awal saja prihatin bertanya khabar, tetapi senyap. Bodoh! Bayangkanlah bangang macam mana dia nak survive dengan parut apa semua itu bila dewasa kelak,” tulis Fara di Twitternya semalam.

komen pembaca

Nieysa Zahari Mmg kesian pd pengasuh tp biar polis buat siasatan utk psti kn hl sbnr…klo atas sbb kecuaian anggap itu sbgai pengajaran dn iktibar….bnde dh mmg la dh jd tp x kn lepas cm tu..klo jenis pengasuh kple batu,bnde dh jd pon x heran bg dia…kecuaian yg dianggap remeh…

Mashinoda Mashi Comelnye awak syg…benda dah jd kan…kita yg x tau cerita sebenar ni jgn jd batu api

Ziera Shuhairi for me biar report polis..
wpun bukan salah pengasuh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *